1. Krok
Vyšľahajte tuhý sneh z bielkov a soli. Margarín vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, vlašské orechy a potom sneh z bielkov. Cesto dáme do formy s rozmermi 35 x 25 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri teplote 180°C
2. Krok
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hladkej lesklej zmesi. Po 30 minútach pečenia piškótu vyberieme, natrieme žĺtkovým krémom a vrátime do rúry, ale teraz na 150 °C ešte 20 minút.
3. Krok
Na krém uvaríme mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Do horúceho pridáme vlašské orechy, nastrúhanú čokoládu a môžete aj pár kvapiek rumu...Dobre premiešame a pridáme margarín nakrájaný na plátky, miešame, kým sa nerozpustí.
4. Krok
Keď je cesto upečené cez žltú vrstvu natrieme čokoládový krém a posypeme mletými vlašskými orechmi. Vykrajujte pohárom alebo okrúhlou formičkou do tvaru polmesiaca.
https://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/mesi...
Suroviny
150g mäkkého masla
150 g práškového cukru
150 g mletých vlašských orechov
70 g polohrubej múky
4 bielky
štipka soli
Žĺtkový Krém:
4 žĺtky
135 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
Krém:
100 g cukru
120 g nasekanej čokolády na varenie
130 g mletých vlašských orechov
100 g masla
100 ml mlieka
60 g vlašských orechov, napoly mletých, napoly nasekaných