36 / 44
    Mesiačiky s vlašskými orechmi – dokonalá chuť, krásny vzhľad

    https://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/mesi...

    Suroviny
    150g mäkkého masla
    150 g práškového cukru
    150 g mletých vlašských orechov
    70 g polohrubej múky
    4 bielky
    štipka soli
    Žĺtkový Krém:
    4 žĺtky
    135 g práškového cukru
    1 vanilkový cukor
    Krém:
    100 g cukru
    120 g nasekanej čokolády na varenie
    130 g mletých vlašských orechov
    100 g masla
    100 ml mlieka
    60 g vlašských orechov, napoly mletých, napoly nasekaných

    25. nov 2021

    1. Krok
    Vyšľahajte tuhý sneh z bielkov a soli. Margarín vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, vlašské orechy a potom sneh z bielkov. Cesto dáme do formy s rozmermi 35 x 25 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri teplote 180°C

    2. Krok
    Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hladkej lesklej zmesi. Po 30 minútach pečenia piškótu vyberieme, natrieme žĺtkovým krémom a vrátime do rúry, ale teraz na 150 °C ešte 20 minút.

    3. Krok
    Na krém uvaríme mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Do horúceho pridáme vlašské orechy, nastrúhanú čokoládu a môžete aj pár kvapiek rumu...Dobre premiešame a pridáme margarín nakrájaný na plátky, miešame, kým sa nerozpustí.

    4. Krok
    Keď je cesto upečené cez žltú vrstvu natrieme čokoládový krém a posypeme mletými vlašskými orechmi. Vykrajujte pohárom alebo okrúhlou formičkou do tvaru polmesiaca.

    25. nov 2021