INGREDIENCIE 250 g polohrubej múky 1 balíček prášku do pečiva 75 g kryštálového cukru 125 g masla 250 g mäkkého tvarohu 1 téglik kyslá smotana 3 ks vajíčok 3 PL cukru 1 balíček \ pudingový prášok vanilkový 1 balíček vanilkový cukor 50 ml mlieka ovocie podľa chuti - čerstvé v lete (jahody, čučoriedky, ríbezle, maliny, marhule, čerešne...čo je práve po ruke), v zime mrazené ovocie, ktoré odporúčam obaliť v múke
Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor. Maslo nastrúhame a vytvoríme zmes podobnú drobenke
Formu (tortovú) vytrieme maslom a vysypeme do nej drobenku, ktorú rukou jemne pritlačíme k forme.
Na náplň vyšľaháme sneh z bielkov a odložíme.
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko, smotanu, pudingový prášok, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec zľahka vmiešame sneh s bielkov. Vylejeme na cesto a na náplň poukladáme ovocie.
Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov a krájame vychladnutý.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/74793/tva...
INGREDIENCIE
250 g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
75 g kryštálového cukru
125 g masla
250 g mäkkého tvarohu
1 téglik kyslá smotana
3 ks vajíčok
3 PL cukru
1 balíček
\ pudingový prášok vanilkový
1 balíček vanilkový cukor
50 ml mlieka
ovocie podľa chuti - čerstvé v lete (jahody, čučoriedky, ríbezle, maliny, marhule, čerešne...čo je práve po ruke), v zime mrazené ovocie, ktoré odporúčam obaliť v múke
Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor. Maslo nastrúhame a vytvoríme zmes podobnú drobenke
Formu (tortovú) vytrieme maslom a vysypeme do nej drobenku, ktorú rukou jemne pritlačíme k forme.
Na náplň vyšľaháme sneh z bielkov a odložíme.
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko, smotanu, pudingový prášok, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec zľahka vmiešame sneh s bielkov. Vylejeme na cesto a na náplň poukladáme ovocie.
Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov a krájame vychladnutý.