24 / 44
    Tvarohový koláč s ovocím

    https://dobruchut.aktuality.sk/recept/74793/tva...

    INGREDIENCIE
    250 g polohrubej múky
    1 balíček prášku do pečiva
    75 g kryštálového cukru
    125 g masla
    250 g mäkkého tvarohu
    1 téglik kyslá smotana
    3 ks vajíčok
    3 PL cukru
    1 balíček
    \ pudingový prášok vanilkový
    1 balíček vanilkový cukor
    50 ml mlieka
    ovocie podľa chuti - čerstvé v lete (jahody, čučoriedky, ríbezle, maliny, marhule, čerešne...čo je práve po ruke), v zime mrazené ovocie, ktoré odporúčam obaliť v múke

    Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor. Maslo nastrúhame a vytvoríme zmes podobnú drobenke

    Formu (tortovú) vytrieme maslom a vysypeme do nej drobenku, ktorú rukou jemne pritlačíme k forme.

    Na náplň vyšľaháme sneh z bielkov a odložíme.

    Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko, smotanu, pudingový prášok, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec zľahka vmiešame sneh s bielkov. Vylejeme na cesto a na náplň poukladáme ovocie.

    Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov a krájame vychladnutý.

    2. okt 2021