Ahojte,
tak konečne sa aj na mna usmialo šťastie a stala som sa jednou z 10 maminiek na Modrom koníkovi, ktoré mohli odtestovat dmBio produkty. Ako jedna z vás mnohých, aj ja som pripojila svoj koment k výzve na testovanie... Veď kto by sa nezapojil? Podľa môjho názoru skromný a ničím výnimočný príspevok. Ale predsa zaujal a ja som doma skákala pred PC od radosti, keď som si našla mailík s potvrdením, že môžem očakávať v najbližších dňoch balíček 😉 Blížila sa Veľká noc a ja som už v duchu kalkulovala, do čoho všetkého sa pustím a čo vyskúšam. Nie som síce najlepšia kuchárka, ale podľa mňa to ani nie je najhoršie 😉 Takže, klasika a osvedčené recepty alebo niečo nové? A budem to vôbec stíhať? Dala som tomu nakoniec voľný priebeh.
Kuriér prišiel v pondelok pred Veľkou nocou a zastihol ma na prechádzke s deťmi. Doma sme rýchlo rozbalili tú ťažkú škatuľu a tešili sa z veeeéľkej predveľkonočnej nádiel, akej sa poteší každá gazdinka. Všetky produkty niesli symbol dmBio a popravde som si tieto konkrétne produkty v dm-ke nikdy nevšimla.
Ale odteraz sa to zmení. A čo všetko tam bolo?
dmBio lieskovcový nugátový krém
Wau. Prvá otestovaná mňamka. Museli sme sa správať ako ľudia a nepustit sa do toho len s prstami 😉 Rozhodla som sa, že si ju dáme na večeru, kým nám vychladne chlebík. Práve v ten deň som upiekla svoj 10. kváskovy chlieb - tentokrát pšenično-ražný. Takže sme spojili domáce zdravé s Bio dobrotkou. Chuť výborná, jemná, nie presladená a naozaj konečne nebolo cítiť žiadne umelé prísady ako to býva v podobných výrobkoch. Boli sme nadmieru spokojní. Musela som však povedať stop a ešte ju odložiť na ďalšie receptíky, ktoré spomeniem ďalej.
dmBio prírodný kokosový olej
Tak na tento produkt som bola naozaj zvedavá, lebo som ho ešte nikdy neskúšala a veľa som o ňom počula. Krásna vôňa a číra jasná konzistencia (keď je v tekutom stave, inak je biely až priesvitný). Vyskúšala som ho hneď na druhý deň v recepte nie príliš zdravom, ale podľa kamošky chutnom a rýchlom – smotanové cestoniny so salámou - a to som v ten deň potrebovala. Takže tu je receptík mojej prvotiny s kokosovým olejom:
Ingrediencie
Postup
Cestoviny uvaríme a scedíme. Samostatne osmažíme na kokosovom oleji cibuľku, pridáme salámu nakrájanú na kocky a fazuľku v konzerve. Chvíľku podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Dochutíme kečupom, vegetou a pretlačeným cesnakom. Necháme prevrieť a je to. Výsledok bol naozaj celkom dobrý a my sme sa dobre napapali 😉.
dmBio špaldová celozrnná múka
Júúúj, tak toto je niečo pre mňa. Hneď som vedela čo z nej a vedela som, že nesklame. Je to zdravší variant varenia aj pečenia s múkou. A tu je receptík na kváskové špaldové lievance:
Ingrediencie
Postup
Múku zmiešame s mliekom a 1 PL kvásku (odobratého z materského kvásku) a necháme prekvasit 24 h v chladničke. Na druhý deň pridáme do cesta ostatné suroviny, premiešame a smažíme lievance na dmBio kokosovom oleji.
Boli výborné a tým, že som ich robila na tom kokosovom oleji tak aj nádherne prevoňané. Nebolo cítiť žiaden olej ako to bežne býva pri klasickom smažení. Troška sa síce roztekali, ale to bolo tým, že som použila výhradne len špaldovú múku. Podávané s dmBio malinovým džemom a už spomínaným dmBio lieskovcovým nugátovým krémom. Výbornééééé! Som rozhodnutá odteraz takéto sladké smažené dobroty robiť len na tomto oleji.
dmBio Ryžový nápoj
„Keď nápoj, tak ho budeme piť,“ rozhodla som. Aj keď prekvapivo sa dá použiť pri varení či pečení, napr. krupice alebo ryžového nákypu. Tento jediný produkt ma až tak nenadchol. Chuť bola naozaj ryžová (čo sa dalo očakávať), ale na mňa strašne sladká (aj keď sa jednalo o prírodné cukry a nie pridané). Deti to odmietli piť (ich človek neoklame, keď niečo nechcú tak to nechcú), manžel vypil povinne jeden pohár a zvyšok som 3 dni pila ja 😉 Pre dobrý pocit s prídavkom chia semiačok. Ale popravde, ako ingrediencia pri varení to môže byť milá a vítaná náhrada. A ďalšou prekvapivou informáciou pre mňa bolo, že nápoj vydrží v chladničke po otvorení 4-5 dní.
dmBio sušené pekárske droždie
Druhý receptík, kde som použila zvyšok dmBio špaldovej celozrnnej múky boli pizza tyčinky podľa receptu Tinky Karmažín. Využila som pri ňom opäť aj dmBio trstinový cukor a predovšetkým dmBio sušené droždie. Výsledok bol opäť vynikajúci. Tieto paličky máme veľmi radi. A výborne chutia s cesnakovým dresingom. Toto je vlastne jediný recept, pri ktorom som tento typ droždia zvykla používať. Inak som zväčša v chladničke vždy mala klasické droždie, ale odkedy kváskujem, aj to som obmedzila. Podľa mňa ale nikdy nie je na škodu takéto niečo v kuchyni mať.
dmBio horká čokoláda
Tak túto mňamku sme papali len tak nasurovo (veď obsahuje až 70% kakaa - tak kto by odolal). Zvyšok som použila pri pečení brumíkov a bábovky (recepty su nižšie). Ja nemám rada sladké čokolády a toto je naozaj niečo aj pre mňa. Horkastá chuť, ale svieža a veľmi príjemná. Podľa mňa zdravá sladkosť aj pre deti. Z tejto by sa mali vyrábať povinne všetky veľkonočné (a nielen tie) dobroty.
dmBio Bourbon vanilkový cukor
Tak toto je TOP produkt. Ja si síce robím domáci vanilkový cukor, ale tento je ešte lepší a zdal sa mi aj výraznejší. A hlavne, nemá bielu farbu, ale je tmavo hnedý. Cítiť v ňom trstinový cukor a aj pomletú vanilku (tipujem, že je v ňom určite pomletá aj vanilková dreň). Oproti klasickým vanilkovým (a to už nehovorím o vanilínových cukroch) sa nedá ani porovnať. Použila som ho ako pri pečení bábovky, tak aj na domácich brumíkov. Kto má záujem, tu je receptík na brumíkov:
Ingrediencie
Postup
Úplne jednoduchý. Všetko okrem čokolády som spolu poriadne zmiešala mixérom. Cesto som vyliala do mackovych silikónových formičiek. Do každého brumíka som ešte vložila kúsok čokolády a dala piecť na 180 C asi 15 min. Chutili všetkým 😉.
dmBio trstinový cukor
Jemná farba, jemná konzistencia a jemná chuť. Využila som skoro pri každom testovacom pečení a skvelý je aj v káve ako nahrada cukru. Super.
dmBio prášok do pečiva
Oproti klasickému prášku do pečiva, ktorý bežne kupujem je to určite väčšie balenie. Myslím, že objektívne ani subjektívne neviem posúdiť iný rozdiel v pečení. Všetko narástlo tak ako malo 😉 Ja som ho použila na klasiku – bábovku. Ale rozhodla som sa pre malé zmeny, ktoré sa ukázali ako prospešné 😉 Tu je receptík:
Ingrediencie
Postup
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, do ktorej postupne primiešame vodu, olej, vanilkový cukor, nasekané ďatle a hrsť ľanových semiačok. Všetko spolu premiešame a nakoniec spojíme ešte s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Jemne primiešame sneh a je to. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do časti cesta som ešte pridala 2 PL kakaa a horku čokoládu. Pečieme pri 170 C približne hodinu. Cesto sa nadvihlo krasne ako malo, takže všetko dopadlo dobre. Bábovka chutila výborne a hlavne tie ďatle jej prekvapivo dali novú „štavu“.
dmBio malinový džem
Ďalší TOP produkt. Takýto kupovaný džemík som naozaj ešte neochutnala. Malín doma nemáme tak veľa, aby som si z nich mohla urobiť džem, takže som sa mu veľmi potešila. Kúsky malín, kopec zrniečok a pravej malinovej chuti, konzistencia presne akurát: ani hustá ani riedka. Ochutnali sme ho samotný, s lievancami aj chlebíkom. Odporúčam.
Tak a toto je koniec mojej recenzie a testovačky. Mala som šťastie, že sa mi do rúk dostali také kvalitné produkty a som veľmi vďačná, že som ich mohla práve ja vyskúšať. Pri mojej najbližšej návšteve dm-ky určite nekúpim len plienky a drogériu, ale aj dmBio produkty.
Jeee perfektne a koľko super receptov.. 🤗
Začni písať komentár...
#test_dm10