1 / 1

    Môžem poprosiť recept. Dakujem

    3. júl 2019

    Aj ja si prosim. Dakujem

    3. júl 2019

    Aaaaaach, slintaaaam, vyzeraju uzasnem, prosim si si aj ja recept, moje nie su nikdy take pekne.

    3. júl 2019
    3. júl 2019

    Hned by som si dala..

    3. júl 2019
    3. júl 2019

    A mam napad na zajtrajsi obed

    3. júl 2019
    smajcii
    autor

    @mimijato
    @lubicaziv
    @zuzicka122 ahojte žienky 🙂 zohriala som si 400 ml mlieka (musí byť vlažné, nie horúce), pridala doň 4 PL kr. cukru a rozmrvila jedno čerstvé droždie. Kým sa mi robil kvások, pripravila som si 700 g hladkej múky, ktorú som preosiala, aby bolo cesto vláčnejšie a nadýchané. Do misky s múkou som pridala jeden žĺtok, cca 1 deci oleja, štipku soli a pripravený kvások. Všetko som vareškou vymiešala, aby sa to spojilo a následne si dopomohla mixérom s metličkami na hnietenie, aby som dosiahla kompaktné cesto. Po nájazde mixéra som cesto "masírovala" ešte dobrých 10-15 minút ručne, potom som ho pomúčila a nechala kysnúť na teple asi zo 2 hodinky 🙂
    Medzi časom som si z masla, škorice a práškového cukru prichystala plnku (pomer je na vás kto má ako rád, neviem ho presne určiť lebo z polovice cesta som robila pizzove koláčiky 😊😊).
    Keď bolo cesto parádne nakysnuté vyvaľkala som jeho jednu časť na úplne tenučkú vrstvu, pridala kopec plnky a zvinula do závinu. Potom už len stačí nakrájať, poprekladat na plech s papierom na pečenie a nechať podkysnúť na rúre, ktorá sa medzi časom zahrieva na teplotu 200 °C 🙂 ja osie hniezda pred pečením aj potieram, teplým mliekom s cukrom 😊 dobrú chuť a pevnú vôľu aby ste ich nejedli horúce a neboleli brušká 😊😊

    3. júl 2019
    smajcii
    autor

    @atulienka30
    @anickarem poďte baby, na fotke je len jedna várka, po tejto prišla ešte druhá 😀 je ich hooodne, aj pizzových 😊😊

    @janulka2631 my ideme na predĺžený víkend do Maďarska, tak aby sme si mali do čoho zahryznúť počas cesty 😊😊 a vám nech zajtra obed chuti 😍😍

    3. júl 2019