Aj ja si prosim. Dakujem
Aaaaaach, slintaaaam, vyzeraju uzasnem, prosim si si aj ja recept, moje nie su nikdy take pekne.
Hned by som si dala..
Mňam
A mam napad na zajtrajsi obed
@mimijato
@lubicaziv
@zuzicka122 ahojte žienky 🙂 zohriala som si 400 ml mlieka (musí byť vlažné, nie horúce), pridala doň 4 PL kr. cukru a rozmrvila jedno čerstvé droždie. Kým sa mi robil kvások, pripravila som si 700 g hladkej múky, ktorú som preosiala, aby bolo cesto vláčnejšie a nadýchané. Do misky s múkou som pridala jeden žĺtok, cca 1 deci oleja, štipku soli a pripravený kvások. Všetko som vareškou vymiešala, aby sa to spojilo a následne si dopomohla mixérom s metličkami na hnietenie, aby som dosiahla kompaktné cesto. Po nájazde mixéra som cesto "masírovala" ešte dobrých 10-15 minút ručne, potom som ho pomúčila a nechala kysnúť na teple asi zo 2 hodinky 🙂
Medzi časom som si z masla, škorice a práškového cukru prichystala plnku (pomer je na vás kto má ako rád, neviem ho presne určiť lebo z polovice cesta som robila pizzove koláčiky 😊😊).
Keď bolo cesto parádne nakysnuté vyvaľkala som jeho jednu časť na úplne tenučkú vrstvu, pridala kopec plnky a zvinula do závinu. Potom už len stačí nakrájať, poprekladat na plech s papierom na pečenie a nechať podkysnúť na rúre, ktorá sa medzi časom zahrieva na teplotu 200 °C 🙂 ja osie hniezda pred pečením aj potieram, teplým mliekom s cukrom 😊 dobrú chuť a pevnú vôľu aby ste ich nejedli horúce a neboleli brušká 😊😊
@atulienka30
@anickarem poďte baby, na fotke je len jedna várka, po tejto prišla ešte druhá 😀 je ich hooodne, aj pizzových 😊😊
@janulka2631 my ideme na predĺžený víkend do Maďarska, tak aby sme si mali do čoho zahryznúť počas cesty 😊😊 a vám nech zajtra obed chuti 😍😍
Môžem poprosiť recept. Dakujem