skvelo
27. júl 2017
178 

Ríbezlový koláč

#recept #kolac 

INGREDIENCIE:

450 gmúka hladká

250 gHera

150 gcukor práškový

4 ks žĺtok

1 ksprášok do pečiva

PLNKA:

500 g ríbezle

4 ks vaječný bielok

150 g kryštálový cukor

1 PL citrónová šťava

Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame Heru, cukor a žĺtka a postupne pridávame hladkú múku. Ku koncu pridáme k múke aj prášok do pečiva.

Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na strúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.

Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a naň rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom (ak máme málo ríbezlí, môžme časť nahradiť ríbezľovým džemom).

Z bielkov vyšľaháme v elektrickom šľahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto strúhame na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!

Viac fotiek nájdete na @je.skvelo (insta,fb) @je_skvelo (twitter)

Začni písať komentár...

Odošli