skvelo
25. júl 2017
276 

Cícerová polievka

Cícerová polievka

  • 400 g suchého cíceru alebo 2 konzervy zaváraného
  • 4-6 ks mrkvy
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 pl oleja
  • kari, čierne korenie, drvenú rascu
  • zeleninový vývar
  • sézamová pasta – ja som ju vynechala
  • medvedí cesnak alebo inú zelenú vňať na ozdobu
  • príprava: 1h ak si cícer varíte sami alebo 30 min ak použijete ten z konzervy

Postup

Cícer umyjeme a namočíme na niekoľko hodín – ideálne cez noc. Cibuľku nakrájame na malé kocky, cesnak pomliagame a opražíme na oleji alebo masle. Pridáme kari, čierne korenie a rascu podľa chuti. Spolu opekáme, kým to v kuchyni nezačne rozvoniavať. Pridáme nakrájanú mrkvu a zalejeme dostatočným množstvom zeleninového vývaru. Keď je mrkva tak akurát, pridáme uvarený cícer. Strukoviny vždy varím separé – v prípade cíceru to trvá cca 50 min. Nakoniec 3/4 polievky rozmixujeme dohladka a zmiešame s nerozmixovanou časťou. Dochutíme tekvicovým olejom, medvedím cesnakom alebo inou obľúbenou pochutinou. Dobrú chuť.

viac fotiek nájdete na @je.skvelo (insta,fb) @je_skvelo (twitter)

Ja milujem cicerovy privarok❤

25. júl 2017

Začni písať komentár...

Odošli