Cícerová polievka
Postup
Cícer umyjeme a namočíme na niekoľko hodín – ideálne cez noc. Cibuľku nakrájame na malé kocky, cesnak pomliagame a opražíme na oleji alebo masle. Pridáme kari, čierne korenie a rascu podľa chuti. Spolu opekáme, kým to v kuchyni nezačne rozvoniavať. Pridáme nakrájanú mrkvu a zalejeme dostatočným množstvom zeleninového vývaru. Keď je mrkva tak akurát, pridáme uvarený cícer. Strukoviny vždy varím separé – v prípade cíceru to trvá cca 50 min. Nakoniec 3/4 polievky rozmixujeme dohladka a zmiešame s nerozmixovanou časťou. Dochutíme tekvicovým olejom, medvedím cesnakom alebo inou obľúbenou pochutinou. Dobrú chuť.
viac fotiek nájdete na @je.skvelo (insta,fb) @je_skvelo (twitter)
Začni písať komentár...
Ja milujem cicerovy privarok❤