89 / 101
    spezzatino

    Receptik? Overeny

    21. sep 2015
    sissi33
    autor

    @wadja
    recept

    400 gramov hovädzie
    2 mrkvy
    1 stonku zeleru
    5 zemiaky
    1 plechovka hrášku
    150 g hríbiky (ideálne mrazené)
    paradajkový koncentrát
    soľ
    korenie
    šarlotka
    olivový olej
    biele víno na varenie
    zeleninový vývar (500 ml)

    na sporáku na miernom ohni dame do veľkej panvici olivový olej . Ak je olej horúci pridame , šarlotku a zeler nakrájané nadrobno, mrkvu na kruzky, a nechame variť do zlatista pridame mäso a smažíme na pár minút na vysokej teplote.potom znížime ohen, a zalejeme štvrtinu zeleninový vývar, paradajkový pretlak podľa chuti a necháme varit na miernom ohni na hodinu a pol na konci doby pridame pohár bieleho vína.

    Medzitým čisté a olúpane zemiaky, nakrájame na kúsky nie príliš malé (inak sa zlomia počas varenia), nechajte ich stranou v studenej vode. pridame Hrach z konzervý,očistite huby, alebo jednoducho nechať rozmraziť ak sú zmrazené.

    Po hodine a pol varenia mäsa pridáme zemiaky z hubami. Nechajte variť dvadsať minút este. Pridajte soľ a korenie a potom pridajte hrášok. Varíme ďalších desať minút v prípade, že zelenina nezmäkne, .

    22. sep 2015

    @sissi33 dakujem 🙂

    22. sep 2015