@wadja
recept
400 gramov hovädzie
2 mrkvy
1 stonku zeleru
5 zemiaky
1 plechovka hrášku
150 g hríbiky (ideálne mrazené)
paradajkový koncentrát
soľ
korenie
šarlotka
olivový olej
biele víno na varenie
zeleninový vývar (500 ml)
na sporáku na miernom ohni dame do veľkej panvici olivový olej . Ak je olej horúci pridame , šarlotku a zeler nakrájané nadrobno, mrkvu na kruzky, a nechame variť do zlatista pridame mäso a smažíme na pár minút na vysokej teplote.potom znížime ohen, a zalejeme štvrtinu zeleninový vývar, paradajkový pretlak podľa chuti a necháme varit na miernom ohni na hodinu a pol na konci doby pridame pohár bieleho vína.
Medzitým čisté a olúpane zemiaky, nakrájame na kúsky nie príliš malé (inak sa zlomia počas varenia), nechajte ich stranou v studenej vode. pridame Hrach z konzervý,očistite huby, alebo jednoducho nechať rozmraziť ak sú zmrazené.
Po hodine a pol varenia mäsa pridáme zemiaky z hubami. Nechajte variť dvadsať minút este. Pridajte soľ a korenie a potom pridajte hrášok. Varíme ďalších desať minút v prípade, že zelenina nezmäkne, .
Receptik? Overeny