recept
Ingrediencie na polievku (4 porcie):
• 2 mrkvy
• 300 gramov kapusty alebo kapusta
• 1 cibuľa
• 100 gramov čerstvých fazule škrupiny
• 100 gramov čerstvých vylúpaných hrášku
• 2 stredne veľké zemiaky
• 200 g tekvice
• 200 g paradajok
• 2 cukety
• 2 stonky zeleru
• Olivový olej
• Petržlen
• 4 lístky bazalky
• Voda
• 50 g slaniny
• strúhaný parmezán
postup
umyjeme a ocistime zeleninu nakrajame na kusky potom si vymixujeme spolu mrkvu cibulu cesnak a zeler dame do hrnca olej asi 4 lyzice a pridame vymixovanu zmes ked je uz do zlatova pridame slaninku na kusky a spolu oprazime potom pridame vsetok zeleniny a zalejeme vodou osolime okorenime a nechame varit pod pokryvkou 50 minut ked zelenina uz bude meka nakrajame na jemne kusky petrzlenovu vnat a basilico navrh postruhame syr parmezan
🙂
dakujem,toto robili v jednom hotely kde som robila casnicku a niektore tie jedla od tial mi strasne chybaju 🙂
Mnaaam dakujem. Ako to ze som si nekukla tvoje albumy...som hladna.
dnes som si ju robila 😀
..ja milujem tuto poliecku, u nas ju robia v nemenovanej restauracii úžasne...ale v Tatrách by si mali pozriet túto stránku ako sa to spravne robí....tam davaju niečo otrasnéééé...!! fuj Slovensko....kvalita žiadna!!
milujem tuto polievku taku chut si mi teraz spravila uz som ju nejedla od leta 🙂