@kaprik25
300 g. ryža 200
gr. lúpaných kreviet
2 cukety 100 g
1 šalotka
1 šálka bieleho vína
zeleninový vývar
Príprava základne 1lyzicou masla 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja petržlenová vňať podľa chuti soľ podľa chuti korenie podľa chuti
príprava
Dajte veľkú panvicu s 2 lyžicami olivového oleja a nasekané šalotky smažiť. Medzitým umyte a nakrájajte cukety a dajte do panvice. Pridajte soľ a smažíme asi 10 minút, kým nezmäknu, potom zalejeme ryžu.
Po dvoch minútach, pridajte víno, pokryť panvicu s pokrievkou a varíme na mierne teplo. Ak je ryža príliš sucha, pridajte niekoľko lyžíc vývaru pri varení, nezabudnite si miešať ryžu občas.
Asi 10 minút pred koncom varenia, kedy je ryža al dente, pridajte krevety.
Po uvarení zmiešajte ryžu dobre s maslom, posypeme petržlenovou vňaťou, a ak sa vám páči, pridajte korenie.
Dakujem 🙂
Ahoj prosim ta das aj recept? 🙂