11 / 101
    original ragu alla bolognese - bolonska omacka do vyvaru mozme pridat rozmarin a bobkov list

    tak na toto by som si prosila recept......vyzerá to dobre.....to je omáčka na špagetky???

    16. okt 2012
    Komentár bol odstránený
    sissi33
    autor

    @11miska11 ten vyvar pridavame pocas varenia ..........

    16. okt 2012

    tak toto musim urobit... manzel miluje.... len som ju v zivote nerobila... teraz skusim

    17. okt 2012

    skus to podliat cervenym vinkom..je to vhodnejsie pre mäsko🙂

    17. okt 2012

    Ja len doplním recept od jednej talianky.Ona tam mixuje aj s tou zeleninou aj sedano(stopkový zeler) a na koniec zjemní smotanou,alebo mliekom,lebo to aj stiahne kyslost rajčín 🙂

    19. okt 2012
    sissi33
    autor

    @11miska11
    @martinkasman
    pomylila som sa v recepte namiesto poru treba zeler ospravedlnujem sa

    19. okt 2012
    sissi33
    autor

    recept
    250ml Mäsový vývar
    olivovy olej
    250g Mleté hovädzie mäso
    250g Mleté bravčové mäso
    1 mrkva
    1 cibula
    1 zeler
    sol
    cierne korenie
    1 konzerva rajcin bez supky
    trochu bieleho vina
    postup
    cibulu por a mrkvu dame rozmixovat a zacneme prazit na oleji ked je do zlatista pridame mäso a prazime spolu osolime a dame cierne korenie potom podlejem vinom ked vino vyprchne pridame rozmixovane paradajky a varime na slabom ohni asi hodinu cim viac sa vari tym ma viac chuti obcas premiesame podavame so spagetami alebo pouzijeme do lasagni

    19. okt 2012

    @sissi33 nevadí.... 🙂

    20. okt 2012

    nakrájané olivy už nedávaš?

    28. mar 2013
    sissi33
    autor

    @erin365 nie to som nikdy nepocula ze by sa davali aj ked som v Bologni zila 🙂

    28. mar 2013

    a nevadilo by keby som nedala bravcové maso?

    18. máj 2013
    sissi33
    autor

    @dafnea nemusis dat bravcove staci hovazie 🙂

    18. máj 2013

    tot robievam len bez zeleniny a davam prelisovany cesnak na konci do toho

    29. máj 2013

    @sissi33 da sa to prosim ta dat aj do flias a nejak sterilizovat?

    24. okt 2015
    sissi33
    autor

    @barborka27 manzel je kuchar a tvrdi ze ano ale treba sterlizovat

    24. okt 2015

    @sissi33 super,dakujem velmi pekne.A mozes sa ho opytat teda-uvarim to a este horuce to dam do flias a potom sterilizovat,ci?

    25. okt 2015
    sissi33
    autor

    @sissi33 Mäsový vývar pridame hned po oprazeni masa a hned nato podlejeme paradajkovou stavou do vyvaru pridame bobkov list a cerstvy rozmarin

    14. okt 2016