Prosím vás tie zemiakové chipsy ste ako spravila?vďaka
mnam 😋😋😋
@martinka260 Ahoj sojove maso robim na dva spôsoby:
V podstate prvý krok je rovnaký, namočím kocky alebo rezance do vriacej vody na cca 10-15 minut. Teraz som ho prazila vo friteze 10 min za ten čas som si na masle orestovala cibulku, pridala tam mrazenú zeleninu, okorenila (bazalka, rozmarin, cesnak, sol) a podliala som to vodou. Nakoniec som tam hodila kocky tie pekne nasali vodu, čiže "mäsko" je veľmi štavnaté a chutne 🙂 alebo vieš ten druhý krok vynechat, teda sojove maso nepraziť 🙂
@lussy83 Dobrý deň, pripravujem ich vo fritéze, nakrájam na kolieska (teraz som krajala hrubsie lebo som to chcela ako prílohu ale robím aj domáce klasické chipsy, vtedy krájam na tenučké kolieska 🙂 ) pražím ich 7-10 min pri teplote 170 stupnov. Ak nemáte fritézu môžete naliat do menšieho hrnca cca pol litra oleja počkat dokial bude poriadne rozohriaty a následne vypražiť. V tom druhom prípade by som ich ukladala na servítku aby sa prebytočný olej vpil a predišlo sa tomu, žeby boli priliš mastné 🙂
vyzerá to super, ako ste prosím pripravili to sójové mäsko? Mám doma, no neviem čo sním. Vopred ďakujem