Vyskúšala som veľmi veľa receptov, až som zakotvila pri tomto. Medovníčky robím už roky. Netreba ich nechať odležať, nedrobia sa a sú hneď po upečení mäkké. Pri malých nedočkavých detí je tento recept skvelá voľba.
400g hladká múka
2 vajcia
280g práškového cukru
100g palmarinu /alebo maslo/
2 PL medu /ja dávam svoj domáci levanduľový/
1 prášok do perníka
1 kávová lyžička sbb /soda bikarbóna/
20 g sušenej levanduli /kto nechce, nemusí ju dať/
1 bielok
citrón
práškový cukor
Všetky suroviny dám do 1 väčšej misky a spolu zmiesim. Takto viem, že nikde mi neostane žiadna hrudka. Kto nemá rád levanduľu, nemusí tam dávať. Moje deti ju zbožňujú. Máme ju z vlastnej záhradky.
Cesto sa krásne vypracuje a spojí.
Netreba ho dávať do chladničky. Je pripravené hneď s ním pracovať.
Cesto si rozvaľkáme na požadovanú hrúbku. Netreba zabúdať, že v rúre vyrastú.
A už len vykrajovať.
Ja dávam na papier a rovno na plech. S olejom nepotieram.
Pečieme v rozohriatej rúre /ja mám elektrickú/ 7 až 8 minút. Úplne to stačí.
Ešte horúce ich potrieb 1vajíčkom, sú potom krásne lesklé.
Po vychladnutí zdobíme.
Na bielkovú polevu si pripravíme 1bielok, 200g prášk. cukru a pár kvapiek z citróna . Ja to šľahám postupne. Do bielka zašľahám práškový cukor a kvapky z citróna.
U nás sa stihnú pojesť rýchlosťou blesku. Ako vždy, nestihla som si ich odfotiť. Tak nabudúce.
@shilou za malicko
Začni písať komentár...
@simonkazga dakujem Ano preklep.