shilou
2. dec 2019
367 

Levanduľové medovníčky ihneď mäkké

Vyskúšala som veľmi veľa receptov, až som zakotvila pri tomto. Medovníčky robím už roky. Netreba ich nechať odležať, nedrobia sa a sú hneď po upečení mäkké. Pri malých nedočkavých detí je tento recept skvelá voľba.

POTREBUJEME :   

400g hladká múka

2 vajcia

280g práškového cukru

100g palmarinu /alebo maslo/

2 PL medu /ja dávam svoj domáci levanduľový/

1 prášok do perníka

1 kávová lyžička sbb /soda bikarbóna/

20 g sušenej levanduli /kto nechce, nemusí ju dať/

Na polevu:

1 bielok

citrón 

práškový cukor

 POSTUP :

Všetky suroviny dám do 1 väčšej misky a spolu zmiesim. Takto viem, že nikde mi neostane žiadna hrudka. Kto nemá rád levanduľu, nemusí tam dávať. Moje deti ju zbožňujú. Máme ju z vlastnej záhradky.

Cesto sa krásne vypracuje a spojí.

Netreba ho dávať do chladničky. Je pripravené hneď s ním pracovať.

Cesto si rozvaľkáme na požadovanú hrúbku. Netreba zabúdať, že v rúre vyrastú.

A už len vykrajovať.

Ja dávam na papier a rovno na plech. S olejom nepotieram.

Pečieme v rozohriatej rúre /ja mám elektrickú/ 7 až 8 minút. Úplne to stačí.

Ešte horúce ich potrieb 1vajíčkom, sú potom krásne lesklé.

 Po vychladnutí zdobíme.

Na bielkovú polevu si pripravíme 1bielok, 200g prášk. cukru a pár kvapiek z citróna . Ja to šľahám postupne. Do bielka zašľahám práškový cukor a kvapky z citróna. 

U nás sa stihnú pojesť rýchlosťou blesku. Ako vždy, nestihla som si ich odfotiť. Tak nabudúce.

Autor komentár zmazal
shilou
autor

@simonkazga dakujem Ano preklep.

2. dec 2019

@shilou za malicko

2. dec 2019
14. dec 2021

Začni písať komentár...

Odošli