Moje deti majú najradšej palacinky s jahodovým želé. Keďže jahody máme svoje vypestované, želé si robíme. Nenáročný recept, zvládne aj začiatočník.
Jahody najprv povážime, aby sme vedeli koľko čoho dať. (Ja mám až 4kg)
Umyjeme a potom odstopkujeme. Niekto to robí opačne, ale tie jahody sú potom v rukách ako blato.
Dáme na sitko, aby sa odstránila predbytočná voda.
Mixujeme.
Hotové rozmixované jahody prelejeme do hrnca s dvojitým dnom.
Pridáme k jahodám 1/2 želirovacieho prípravku, 1 lyžičku kys. citrónovej, 2 lyžice kryšt. cukru a privedieme k varu.
Povaríme 3 minúty a pridáme zvyšný kryšt. cukor. Varíme 5 - 8 minút.
Hotovú zmes nalejeme do zaváracích pohárov a zavrieme viečkom.
Naplnené poháre dávame ešte aspoň na 12 hodín pod utierku a deku. Neprevraciame poháre.
Odložíme do regálu medzi zaváraniny. Takto naplnené fľašky vydržia roky, ak sa skôr nezjedia.
Začni písať komentár...
No tak aj ja skúsim.