shilou
7. jún 2017
567 

Jahodové želé

Moje deti majú najradšej palacinky s jahodovým želé. Keďže jahody máme svoje vypestované, želé si robíme. Nenáročný recept, zvládne  aj začiatočník.

POTREBUJEME

  • 1 kg jahôd
    • 1 sáčok želírovacieho prípravku (ak ho nedáme, nebude želé, iba klasický džem)
  • 1 lyžica kys. citrónovej
  • 0, 5  kg kryštálového cukru
  • hrniec s dvojitým dnom ( aby spodok neprihorel)
  • mixér
  • varecha 
  • naberačka 
  • fľašky s viečkami

POSTUP

Jahody najprv povážime, aby sme vedeli koľko čoho dať. (Ja mám až 4kg)

Umyjeme a potom odstopkujeme. Niekto to robí opačne, ale tie jahody sú potom v rukách ako blato.

Dáme na sitko, aby sa odstránila predbytočná voda.

Mixujeme.

Hotové rozmixované jahody prelejeme do hrnca s dvojitým dnom.

Pridáme k jahodám 1/2 želirovacieho prípravku, 1 lyžičku kys. citrónovej, 2 lyžice kryšt. cukru a privedieme k varu.

Povaríme 3 minúty a pridáme zvyšný kryšt. cukor. Varíme 5 - 8 minút.

Hotovú zmes nalejeme do zaváracích pohárov a zavrieme viečkom.

Naplnené poháre dávame ešte aspoň na 12 hodín pod utierku a deku. Neprevraciame poháre.

Odložíme do regálu medzi zaváraniny. Takto naplnené fľašky vydržia roky, ak sa skôr nezjedia.

 #recepty #vyroba #jahodove_zele

No tak aj ja skúsim.

7. jún 2017
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Začni písať komentár...

Odošli