Rama má v našej domácnosti svoje miesto, aj keď sme prevažne naklonení klasickému maslu. Kupujeme Ramu s morskou soľou, ktorú používame na nátierky alebo chlebíčky, keď sa chystá návšteva. Mrzí ma, že sa z pultov vytratila a nahradila ju Rama slaná, ktorá chutí trochu inak.
Ale my sme sa zamerali na test Ramy Natural, ktorá nám týždeň robila v kuchyni spoločnosť. Ako prvú som na synovu žiadosť urobila rybičkovú nátierku. Aj keď je Rama mierne slanšej chuti, nátierka si ešte žiadala prisoliť, takže jej chuť je vhodná aj na prípravu sladkých pokrmov, keďže slanosť nie je taká výrazná. S jarnou cibuľkou nemala chybu!
Po slanom sa nám žiadalo sladké, tak sme skúsili upiecť čokoládové košíčky s ultra čokoládovou plnkou a čiapočkou z Ricotty a šľahačky. 😛 Maslo sa pridávalo do cesta na košíčky. Miesto klasického masla som teda zvolila Ramu. A bola to skvelá voľba, keďže Rama nie je tak tuhá ako maslo, dobre sa s ňou v ceste pracuje a rýchlo sa spojila s ingredienciami, mierne slaná chuť sa stratila a nijak neovplyvnila sladkú chuť koláčika. Cesto bolo pekné lesklé a držalo správny tvar. Košíčky sa upiekli pekné a pevné, nelámali sa. Po vystlaní formičiek som cesto naplnila čokoplnkou a upiekla. Po vychladnutí som ozdobila šľahačkou s Ricottou a malinami a koláčik ku káve bol na svete. 😊
Samozrejme, Ramu sme použili aj klasicky - na chlieb pod šunku so zeleninou a chutilo aj synčekovi. Ten si dal aj na palec z kelimka a oblizoval, takže posiela 10 bodov. 😁
Z piatka sa nám zvýšili uvarené kolienka, tak som ich v sobotu hodila na panvicu na rozohriatu Rámu, chvíľu prehriala a premiešala s vajíčkami. O pár minút bol obed na svete a kolienka sa zjedli za kratší čas, ako som ich stihla pripraviť. 😊 To každého v kuchyni poteší, keď druhým chutí a jedlo mizne z tanierov. Kolienka, vďaka Rame, neboli suché a navyše im pridala maslovú príchuť.
Celkovo naše gazdovanie s Ramou v kuchyni hodnotím kladne. Jej chuť je natoľko prispôsobivá, že ju možno využiť na prípravu slaných i sladkých pokrmov, konzistencia je pevná, dobre a ľahko sa roztiera, nepadá z chleba ani z noža, nevytvára sa na nej voda a v pokrmoch dobre drží tvar. Jediným nedostatkom je u mňa využitie palmového oleja, aj keď je z trvalo udržateľných zdrojov a zloženie je prírodného charakteru. No aj tak, Rama je jediný margarín, ktorý dokážem akceptovať a dávam ju po klasickom masle na prvé miesto 👍
Začni písať komentár...