ruzbett
23. máj 2018
118 

Testovanie výrobkov z dm

Ahojte milí čitatelia, gurmáni, milovníci zdravého jedla 🙂

Chcela by som sa s vami podeliť o mojom ochutnávaní a testovaní dmBio produktov, ktoré niektoré aj poznám a nakupujem. Bolo mi cťou ich ochutnať a pripraviť zdravé jedlá a podeliť sa o to s Vami 🙂 Výrobky o ktorých budem písať, boli nasledovné :

  • dmBio ovocná raňajková kaša
  • dmBio červená šošovica
  • dmBio passata s bylinkami
  • dmBio ľanové semienka
  • dmBio slnečnicová múka
  • dmBio kokosové mlieko
  • dmBio ryžový sirup
  • dmBio banánové chipsy
  • dmBio čokoláda s makom
  • dmBio biela basmati ryža

Moje ohodnotenie:

Som mama 2 ročného chlapca, ani mne žiaľ nebolo dopriate pribrať len pár kíl, ale pribrala som rovno 26 kg 🙂 Po pôrode začal boj, a prvé čo som popri športe urobila bola zmena stravy... A keďže milujem skúšať nové jedlá, milujem ako variť tak aj piecť, začala som sa zaujímať o zdravý životný štýl. Všetky základné potraviny doma som zamenila za tie základné „zdravšie a zdravé“ a začala som variť. Mojou zmenou som sa dokázala dostať na pôvodnú váhu a pokračujem ďalej.. potom jedného dňa som si tu na Modrom Koníku všimla, že bude testovanie s dm a hovorím si – skúsim štastie. A podarilo sa, za čo veľmi pekne ďakujem. Varím takto nielen pre seba, ale pre celú moju rodinku a tá si produkty pochvaľovala 🙂 Keďže môj 2 ročný chlapec ešte nerozpráva môžem to tvrdiť len vďaka tomu, že tanier ostal vždy zjedený a prázdny 🙂 A to nám mamám úplne stačí, nie? Vidieť, že ich rodinke chutí 🙂

Poďme na samotné testovanie a recepty.. :

1. Jahodovo-tvarohový cheesecake úplne fit a bez výčitiek 

Potrebuješ:

Na korpus: 2 šálky ovsených vločiek, 2 zrelé banány a 1 šálku kokosu. Ak je korpus veľmi sypký použi trošku mlieka. Tieto suroviny vymixuj a vylož ním formu (formu trošku vymasti kokosovým olejom). Daj piecť na 180 stupňov a 10 minút. 

Ďalej si priprav plnku. 2 jemné tvarohy, 2 biele grécke jogurty, 1 celé vajíčko a citrónová kôra (nemusí byť).. A doslaď ryžovým sirupom (chutí ako med a je úplne božský). Tento krém navrstvi na predpečený korpus a daj na rovnakú teplotu piecť ešte na 30-35 minút. Na vychladnutý koláčik poukladaj navrch ľubovoľné ovocie, ktoré si tiež môžeš ešte dosladiť medom alebo ryžovým sirupom. Ak nemáš ovocie čerstvé, kľudňe použi mrazené, ako ja som použila tieto jahody. Dozdob hoblinkami bielej čokolády s makom. Mňam!!!

2. Kuracie prsia s basmati-pažítkovou ryžou a k tomu blanšírovaná špargľa a mrkvička 
Recept úplne jednoduchý.

Kuracie prsia nakrájajte na ľubovoľne tvary, polejete olivovým olejom, sójovou omáčkou a bylinkami, ktoré obľubujete  dajte na pekáč, podlejte trošku vody, prikryte alobalom a pečte na 150 stupňov cca 20 minút. Potom alobal dajte dole, zvýšte teplotu a pečte ešte takých 10 minút. 

Ryžu basmati zbožňujem, má úžasnú nezameniteľnú chuť . Jej príprava je jednoduchá, tak ako varievate ryžu.. ja to robím tak, že si v hrnci rozohrejem olivový olej, ktorý osolím morskou soľou a pridám ryžu.. krátko ju premiešam, orestujem a podlejem vodou.. asi tak 1/3 viac vody nad hladinu ryže. Prikryjem pokrievkou a varím na malom plyne. Občas premiešam. Ak je už len trošku vody v ryži, vypnem ju a nechám pod pokrievkou dôjsť. Po vychladnutí pridám nakrájanú pažitku. Blanšírovaná zelenina je spôsob prípravy. Ja som použila mrkvu a špargľu. Mrkvu si klasicky očistím a nakrájam na pásiky. Špargľu zelenú taktiež škrabkou ošúpem okrem vrchnej časti (hlavičky). Spodnú časť špargle zarovnám nožom. Takto očistenú zeleninu vložím do vriacej osolenej vody a necham prevrieť cca 6 minút. Potom ju scedím a aby sme tomu dodali ešte trošku “šmrnc” túto zeleninu si orestujem ešte v hrnci na troške masla a pokvapkám sójovou omáčkou. Zeleninka by mala byť “all dente”.

3. Kuracie soté s kokosovým mliekom na “ázijský spôsob” s basmati ryžou 
Postup:

Nakrájame si jednu veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, ktoré si opražíme v hrnci na olivovom oleji. Po chvíľke pridáme kuracie prsia (600gr.), ktoré sme nakrájali na kocky a restujeme. Mäso osolíme, opepríme, pridáme sušený zázvor, čili a kari korenie (všetko tak od oka). Restujeme kým sa mäso nezatiahne a pridáme konzervu ananásu (šťavu z ananásu môžete na dochutenie pridať, ale aj nemusíte). Po chvíľke podlejeme kokosovým mliekom (cca 2dcl). Všetko spolu pod pokrievkou dusíme. Na záver pridáme plátok masla na zjemnenie. Zahustíme špaldovou múkou, ktorú sme si rozrobili s vodou. Zahustiť nemusíte, je to ľubovoľné. Podávame s basmati ryžou s petržlenovou vňaťou.

4. Ovsená raňajková kaša plná potrebných vláknin pre organizmus  

celozrnné ovsené vločky obohatené sušenými hrozienkami, ďatlami, slivkami, jablkami, marhuľami a chia semiačkami možné rozrobiť vodou alebo mliekom.. navrchu čerstvé čučoriedky a dosladené ryžovým sirupom. A čo iné na ráno k tomu, ako presso v pohodlí domova  na dobré ránko 🙂 

5. Pizza cesto z ľanových semiačok
Pomelieme si dve šálky zlatých ľanových semiačok, pridáme do tohto prášku jednu šálku parmezánu, tri vajcia, korenie na pizzu cca dve čajové lyžice a soľ. Túto zmes si premiešame a necháme chvíľku odstáť. Zapneme si rúru na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Ruky si namočíme do studenej vody a začneme cesto prekladať na papier na pečenie. Vyťľapkáme si ho do kruhu alebo obdĺžnika, ako chcete,  v mojom prípade to bol kruh o priemere cca 40 cm. Hrúbka cesta by mala byť cca 1 cm. Takto pripravené cesto dáme zapiecť do rúry na 10 minút. Potom ho vyberieme a potrieme paradajkovou omáčkou a surovinami podla vašej chuti a dáme pri rovnakej teplote ešte dopiecť na 10-15 minút. Recept je nízkosacharidový a naozaj chutný. Vyskúšajte. 

6. Karbonátky z červenej šošovice so zemiakovou kašou
Dneska takto jednoducho a chutne. Premytú šošovicu (200gr.) som si predvarila 15 minut, precedila a dala do misky. Pridala som 2 vajíčka, 3 nastruhané mrkvy, 2 cibule a 3 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno. Pridala som soľ, peper, majorán, rascu a na zahustenie kukuričnú strúhanku. Všetko som spolu zamiešala a zacala tvarovať karbonátky, ktoré som ešte pred samotným opekaním na troške olivového oleja obalila zľahka v kukuričnej strúhanke (myslím, že miesto kukuričnej strúhanky to pôjde aj s ovsenými vločkami. Podávame s kašou alebo zeleninovým šalátom. 

A posledná bodka za všetkým je ako inak ako SLADKÁ ;)

7. Čokoládové brownies zo slnečnicovej múky

Potrebujeme:

100gr. slnečnicovej múky, 150gr. horkej čokolády, 120gr. prírodného kokosového oleja, 1 ČL prášku do pečiva, 50gr. trstinového alebo kokosového cukru, 30gr. vlašských orechov, 3 vajcia, 1/3 ČL soli..

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C s horným a dolným ohrevom. Čokoládu nasekajte nahrubo, jednu polovicu odložte nabok a druhú rozpustite v kokosovom oleji vo vodnom kúpeli.

Vajcia a cukor z kokosových zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte zmes čokolády s kokosovým olejom a zmiešajte. Pridajte slnečnicovú múku, prášok do pečiva a soľ a vymiešajte na hladké cesto. Nakoniec vmiešajte zvyšnú čokoládu. Okrúhlu formu na pečenie menšieho priemeru vyložte papierom na pečenie a vylejte do nej cesto. Povrch cesta uhlaďte. Vlašské orechy nasekajte nahrubo a rozdeľte po povrchu cesta. Pečte 20–25 minút. Špáradlom vyskúšajte, či je cesto hotové: ak na ňom nezostane prilepené žiadne cesto, vyberte z pece a nechajte celkom vychladnúť.

OZAJ DOBROTKA odporúčam !!!

Záver / hodnotenie :

Testovanie a varenie s produktami od dmBio sa mi páčilo, produkty budem určite naďalej kupovať ako aj iné. Nie som zástancom názoru, že všetko BIO je aj zdravé, ale to vie každý jednoduchým prečítaním etikety zistiť, čo jeho výrobok obsahuje. Niečo ale na tom zdravšom varení bude, keď aj ja som samotným úkazom toho, že sa schudnúť podarilo aj vďaka zdravšiemu výberu potravín 🙂

TOP výrobky z tohto testovania pre mňa bola určite „ryža Basmati, biela čoko s makom, raňajková kaša a slnečnicová múka 🙂 aj ostatné samozrejme nezaostávajú, ale tieto ma aj svojim zložením a nutričnými hodnotami dostali..
Ďakujem za možnosť testovania, za prečítanie recenzie a prajem krásny zvyšok víkendu
*Nika Ružby

#test_dm15 

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli