robka77
5. mar 2017
102 

Testovanie dmBio

Aj nás vybrali do testovnia dmBio a nevedela som, čo od toho očakávať, kedže v našej domácnosti nefičíme na bio, ale kto nevyskúša, nevie, tak sme sa pustili do testovania. 🙂

Ako prvé sme testovali dmBio NEMECKÝ KVETOVÝ MED, konkrétne ide o 275 gramové balenie a  dmBio CHIA SEMIAČKA BIELE.

Použili sme to na raňajky:

Med aspoň mňa veľmi prekvapil, má príjemnú vôňu, tekutú konzistenciu a veľmi sladkú chuť, ktorá ma ale zároveň príjeme prekvapila, nečakala som to 🙂 Určite ho odporúčam každému a v našej domácnosti ho budeme kupovať dalej 🙂

Chia semiačka biele, neviem nenašla som teda  žiadny rozdiel od čiernych, jedine asi farbu 🙂

Banánová ovsená kaša:

  • 30g ovsené vločky
  • 150ml mlieka
  • 3 banány
  • polka citronu 
  • med podla chuti 

Mlieko necháme zovrieť. Potom prisypeme ovsenné vločky a varíme asi 5 min, kým kaša trocha nezhustne. Primiešame polku roztlačeného banánu a varíme ešte asi minútu. Dáme do misky, primiešame zvyšnú polku banánu a môžme ozdobiť grankom, alebo čokoládou, alebo ovocím, ktoré máme radi. 🙂

Dalsie čo sme testovali bol dmBio ryžový krém-smotana, robili sme špenátovo kuracie rizoto a tatovi sme dotoho pridali aj  dmBio chilli sin carne aj keď on povedal, že preňho to nie je štiplavé, ja osobne nemám rada štiplavé vôbec, takže premňa to bolo, ale vôňu to malo lákavú a pokojne by sa to dalo papať aj len s pečivom.  🙂

Smotana mala velmi hustú konzistenciu čo je dobré napríklad do omáčok ale aj do polievok. Naše rizoto krém zjemnil a bola som rada, že nemal až takú výraznú chuť a neprebilo to ostatné  ingrediencie.

Recept:

dmBio špagety špaldové ma prekvapili, ake boli tenučké oproti obyčajným špagetám. Pred varením boli hnedé, po uvarení zbledli. U nás fičia fazulové špagety  s cestovinou a tuniakom. Pre mňa jediný rozdiel bola velkosť a menej sa lepili, inak chuťou som nezistila rozdiel. Nevravím, že boli zlé ale keby neviem, že su to špaldové, tak ani nezistím 🙂 Na druhý deň sme ich robili s dmBio paradajková omáčka ale taká bola dobrá, že som ju nestihla ani odfotit. Chuť bola výrazná, omáčka hustá takto nejako si prestavujem pravú taliansku omáčku na špagety, určite ju domov ešte kúpim 🙂

A dostávame sa k posledným 2 produktom nášho testovania a to je dmBio kuskus.

Túto surovinu som nepoznala a uprimne, ani ma nejako neohúrila, pripravovala som ju ako prílohu k mäsu a za mňa teda nič moc, ale potom som ju vyskúšala na sladko a woow zahnala moju chuť na sladké okamžite, robila som ho s mrkvou, jablkom a medom a chutilo mi to viac ako na slano. Jedinú nevýhodu má pre mňa balenie, tá páska mi bohužiaľ už na 3 krát nedržala, ale presypala som si kuskus do dózy a bolo to vyriešené. To len taká maličkosť 🙂

No a posledný produkt dmBio cícer mnou tak neznášaná surovina :O

Je to strukovina, ktorá obsahuje vysoký podiel bielkovín, vlákniny. Jedna z mála darov z prírody nestráca svoje blahodarne účinky varením. Je vhodná surovina pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. V jednom pokrme z cícera pokryjete dennú dávku železa potrebnú pre správne fungovanie orgánov.

Takže túto surovinu testovali len moji chlapi. Veľký mi povedal, že pokojne ho môžem používať častejsie a malý zjedol celý krajec chleba, takže to hovorí za všetko.

Pomazánku som robila podla tohto receptu:

  • Väčšiu hrsť cíceru, už predvareného alebo z konzervy
  • 20-30 ml Sezamový olej podľa potreby a chuti (aby bol cícer po rozmixovaní krémovej konzistencie)
  • 1 PL tekvicové jadierka nesolené nepražené
  • 1 PL ľanové semiačka drvené (celé doma podrvte alebo pomeľte tesne pred prisypaním)
  • ½ väčšej červenej papriky alebo červenej kápie (nasekaná na kocky)
  • Himalájska soľ podľa chuti a veku dieťaťa

Postup prípravy:

Do misky na mixovanie vložte uvarený cícer, nalejte polovicu množstva sezamového oleja a rozmixujte s ponorným mixérom (alebo to môžete celé mixovať v koktejlovači). Postupne pri mixovaní dolievajte sezamový olej. Pridajte tekvicové semiačka spolu s drvenými ľanovými semiačkami. Pridajte posekanú červenú papriku a všetko dobre zmixujte. Ak vám nevadia väčšie kúsky použitých ingrediencií stačí mixovať minútku dve a môžete dosoliť podľa chuti a natrieť na zdravý chlieb alebo žemľu.

Ja som mu neprišla stále na chuť a jediné co mi vadilo bolo že sa dlho varil.

A týmto sa končí naše testovanie s dmBio.

Ďakujem velmi pekne zatúto príležitosť. Niektoré produkty ma príjemne prekvapili, niektoré mi neboli po chuti, ale určite odporúčam každému, za vyskúšanie nikto nič nedaá 🙂

#test_dm9

Začni písať komentár...

Odošli