Toto sú chute môjho detstva v jednom zákusku.

    Korpus tvorí starý známy koláč lenivej ženy. Moja maminka ho robievala viac než často. A ja som ho milovala. Najviac chrumkavé okraje, o tie sme sa išli pobiť 🙂 Ja som ho robila podľa receptu lapetitemary.sk, ktorý je chuťovo vynikajúci, na nerozoznanie od pôvodného receptu, ale zložením je nabitý množstvom zdravých ingrediencií.

    Do stredu som mu dopriala bohatú vrstvu brusníc, ktoré kyslou chuťou výborne vyvážia mak. Brusnice sú môj domov. Chodili sme na ne každý rok. A vyjedali ich iba tak, so smotanou, alebo s domácim jogurtom.
    Najlepší robila babka. Z domáceho mlieka. Hustý ako smotanový, zrejme preto, že domáce mlieko tej smotany ozaj obsahovalo viac, než to, ktoré viem dnes kúpiť ja, čo aký bio eko nápis na sebe nosí. Jogurty si doma vyrábame často aj my. Presne podľa babkinho postupu. Ale tá chuť je už inde. Azda najviac sa k nemu približuje smotanový Ňuňu od Malého gazdu, ktorý sme dostali na testovanie. Možno aj vďaka tomu, že zreje priamo v skle, presne tak, ako to robíme aj my.

    Preto vrchnú vrstvu tvorí práve Ňuňu smotanový zmiešaný s mascarpone a osladený už iba medom.

    Vyskúšate?

    #test_nunu