Kinder Pingui
Potrebujeme:
Suroviny: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL teplej vody, 6 PL hladkej múky, 2 PL horkého kakaa, 1 bal. prášku do pečiva
Smotanový krém: 5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica), 1 PL želatiny (u nás je to jeden balíček cukrárenskej), 1 PL tekutého medu, ½ káv. lyž. vanilkovej arómy
Čokoládový krém: 15 dkg várovej čokolády, 10 dkg Hery, 1 PL vody 2 PL oleja
Poleva: 20 dkg várovej čokolády, 10 dkg Hery, 3 PL oleja, 1 PL vody 1 PL práškového cukru
Ako na to:
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame kakao (čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rychlo upečie.
Krém: Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min. do chladničky.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.DOBRU CHUT🙂))
super.recept musim ulozit a vyskusat niekedy
@acikaa oplati sa to spravit je to naozaj nam🙂
Začni písať komentár...
Ďakuje za recept, určite vyskúšame! 🙂