Kinder Pingui
Kinder Pingui
Potrebujeme:
Suroviny: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL teplej vody, 6 PL hladkej múky, 2 PL horkého kakaa, 1 bal. prášku do pečiva
Smotanový krém: 5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica), 1 PL želatiny (u nás je to jeden balíček cukrárenskej), 1 PL tekutého medu, ½ káv. lyž. vanilkovej arómy
Čokoládový krém: 15 dkg várovej čokolády, 10 dkg Hery, 1 PL vody 2 PL oleja
Poleva: 20 dkg várovej čokolády, 10 dkg Hery, 3 PL oleja, 1 PL vody 1 PL práškového cukru
Ako na to:
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame kakao (čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rychlo upečie.
Krém: Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min. do chladničky.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.DOBRU CHUT🙂))
Kinder torta
kto si prosil aj recept kinder torta tak je pridany k fotkam ale dam ju aj sem🙂))Recept:4 vajcia,2lizice muky,8 dkg masla,1 horka cokolada,10 dkg orehy,krem:3d smotani na slahanie,250g mascarpone alebo tvaroh300g,1sacok instant zele fix50g horkej cokolady.na 2 kusy piskot.cesto:cokoladu pod parou rozpustime,dame do nej 40g masla,nechame vychladnut.bielka vyslahame a dame donej rozpustenu cokoladuku ktorej dame zltky a muku a orechy .zlachka dobre pomiesame.pesieme vo forke 24 cm.mozeme aj silikonovej.cesto rozdelime na dve casti a oby dva upecieme,pecieme 15 min.krem:3dl smotany na slahane na tvrdo vyslahame potom dame zele fix a potom donej naslahame mascarpone alebo tvaroh jemny,na vychladnute cesto dame jednu polovicku kremu potom dame rozpustenu cokoladu a dame druhu polovicku kremu natoa zakrijeme s cestom,na cesto dame rozpustenu cokoladu.najlepsie krajat na druhy den.