redakcia
18. jún 2019
2806 

Súťaž Haribo Malý cukrár 2019: Vyhrajte rodinný víkend a kuchynský robot Kenwood

Zasvätili ste už svoje deti do tajov kuchyne a do umenia varenia? Ak nie, teraz je na to perfektná príležitosť vďaka Haribo cukrárskej súťaži. Je to zároveň aj možnosť pre vaše deti, aby si precvičili jemnú motoriku, ktorá je dôležitá predovšetkým u predškolákov. Písanie a čítanie im potom v škole pôjdu lepšie. V kuchyni sa pre malých pomocníkov nájde vždy mnoho prirodzených príležitostí, pri ktorých budú môcť trénovať šikovnosť svojich prstov. Pripravte varešky, ide sa na to!

Image title

Haribo Malý cukrár 2019 je rodinná súťaž pre dvojčlenné tímy (dospelý a dieťa). Každý tím má za úlohu vymyslieť sladký recept, upiecť ho a vyfotiť. Do receptu je iba nutné zakomponovať cukríky Haribo. Je len na vás, či použijete klasické medvedíky Goldbären, sladké drievko Konfekt, jahôdky Primavera či iné cukríky. Zapojte detskú fantáziu a vytvorte vlastný chutný recept, ktorým ohromíte odbornú porotu!

Pečte a učte

Kuchyňa je perfektné miesto na to, aby ste deťom vysvetlili kopec fyzikálnych a chemických procesov. A deti budú nadšené, keď ich poprosíte o pomoc v kuchyni! Zadajte im úlohy, ktoré sú bezpečné a pri ktorých ich zvládnete strážiť.

Na rozhýbanie prstov poverte deti krájaním mäkkého ovocia, ako sú jahody, a do ruky im dajte tupý príborový nôž. Pri príprave jedál sa deti naučia zručnosť a lepšie ovládanie svojich prstov. Jemnú motoriku precvičia pri miešaní alebo pri miesení cesta, pri vykrajovaní alebo presýpaní surovín. Menšie deti môžu aspoň zdobiť sladké dezerty ovocím alebo posýpkou. Spoločné varenie či pečenie navyše utužia vaše vzťahy, a užijete si veľa zábavy.

Image title

Pravidlá súťaže

Vytvorte dvojčlenný tím pozostávajúci z jedného dospelého a jedného dieťaťa. Aby ste sa zapojili do súťaže o hodnotné ceny, stačí, keď dáte hlavy aj ruky dokopy a upečiete niečo sladké a dobré. Podmienka je iba jedna: aby ste v recepte použili akékoľvek cukríky značky Haribo. Stačí potom výsledok vyfotiť a nahrať na stránku súťaže.

Súťaž prebieha v Českej republike a v Slovenskej republike v troch kolách:

1. súťažné kolo od 18.5.2019 do 30.6.2019

2. súťažné kolo od 1.7.2019 do 31.7.2019

3. súťažné kolo od 1.8.2019 do 31.8.2019

Do veľkého finále sa po každom súťažnom kole prebojuje vždy jeden tím z kategórie dospelý a dieťa vo veku 5-8 rokov a z kategórie dospelý a dieťa vo veku 9-13 rokov. Víťazný tím z oboch kategórií vyberie odborná porota. Myslite na to, že porota bude hodnotiť hlavne nasledujúce kritériá: nápad, food styling, kreativitu a použitie produktov Haribo.

Finalisti z každého kola si zmeria sily vo veľkom živom finále v Prahe, ktoré bude spojené s kulinárskymi zážitkami pre celú rodinu a s festivalom YOU FEST. Veľké finále prebehne od 13. septembra 2019 do 14. septembra 2019.

Image title

Čo môžete vyhrať?

Tri víťazné tímy z každej kategórie sa môžu tešiť na kuchynské roboty značky Kenwood, s ktorými bude varenie aj pečenie hračka. Kenwood Cooking Chef, Kenwood Titanum a Kenwood Prospero si poradia s drvením ľadu, mixovaním koktailov, miesením cesta aj mletím mäsa. Získajú tak multifunkčného pomocníka do kuchyne, ktorý im ušetrí čas a riadu.

Finalisti zároveň získajú pre seba a až 2-členný sprievod zážitkový víkend v Prahe, ktorý obsahuje:

  • cestu do Prahy priamo z vášho bydliska a späť,
  • ubytovanie,
  • spoločnú večeru v luxusnej reštaurácii Riccarda Lucqueho,
  • zážitkové pečenie v škole varenia Laboratoro, kde budú vybraní víťazi,
  • vstup na festival YOU FEST.

Navyše bude v každom kole každá desiata nahraná fotografia odmenená darčekovým balíčkom Haribo, ktorý obsahuje 1 kg cukríkov Haribo Goldbären a plyšového medvedíka, to všetko vo farebnom cestovnom batohu.

Image title

Sprievodné akcie

Nenechajte si ujsť jedinečný zážitok a zapojte sa do súťaže! Haribo naplánovalo aj sprievodné akcie, ktoré budú prebiehať v Českej republike a v Slovenskej republike. Čaká vás úžasný program pre deti i dospelých. Pozrite sa na podrobný harmonogram podujatí.

Ukážte deťom, že varenie je zábava. Rýchlo zbehnite pre múku a pusťte sa do pečenia. Urobte sladkým dezertom radosť sebe a svojim blízkym, a vyhrajte skvelé ceny! Veľa šťastia a čo najmenej neporiadku v kuchyni 😊

-----

Tento článok vyšiel s podporou HARIBO

Začni písať komentár...

Odošli