redakcia
27. aug 2018
1792 

September sa pomaly blíži: Vieme, koľko peňazí si pripraviť na školské potreby?

Máte doma prváka a rozmýšľate nad tým, čo všetko bude do školy potrebovať? Do septembra nám síce ešte zostáva niekoľko týždňov, ale v obchodoch nájdete už dnes veľký výber školských potrieb. Školskú tašku, peračník či prezuvky váš potomok využije určite. Koľko za ne zaplatíte?

Od desiatok po stovky eur

Cenové rozpätie školských potrieb je dosť široké. Má váš potomok vytúženú školskú tašku, ktorá však nepatrí medzi najlacnejšie? Využiť môžete rôzne akcie – Raiffeisen banka napríklad k novému účtu ponúka 50 eur práve na nákup školských pomôcok, napr. v predajniach ŠEVT. Môžete tak výrazne znížiť svoje náklady a naopak zvýšiť radosť svojho drobca z krásnej novej školskej výbavy. S akými cenami teda rátať pri nákupe nových školských pomôcok?

  • Školská taška: 20 – 110 eur

Školská taška je symbolom niečoho nového, a preto je dôležité, aby sa vášmu potomkovi páčila, ale zároveň aby bola kvalitná a praktická. Mala by byť ľahká (ideálne do 1 kg), stabilná a prehľadná. Najmä v prípade malých detí je treba brať do úvahy jednoduché otváranie a zatváranie. Dôležité sú aj reflexné prvky – a to aj na bokoch tašky. Najlepšie bude, keď sami urobíte prvý výber a z vhodných modelov potom dáte v predajni vybrať malému školákovi či školáčke.

  • Peračník so základnou výbavou: 7 – 40 eur

Peračník či puzdro môžete kúpiť prázdne aj plné. Opäť treba klásť dôraz na jeho prehľadnosť a hmotnosť. Najmä niekoľkoposchodové modely občas zbytočne zaťažujú detský chrbát. A čo by v peračníku nemalo chýbať? Aspoň po dve perá a ceruzky, farbičky, strúhadlo (ideálne so zásobníkom na odpad), guma, pravítko.

  • Perá extra: 5 – 30 eur

Kým zistíte, ktoré pero je pre vaše dieťa najvhodnejšie, možno ich budete musieť zopár vyskúšať. Perá sa tiež zvyknú kaziť či strácať, preto je treba rátať s ich dopĺňaním.

  • Prezuvky: 10 – 40 eur

Ideálne sú klasické papuče s pogumovanou podrážkou, sandále alebo podobný pevnejší typ obuvi so svetlou podrážkou. Malým deťom určite nedávajte šľapky, v mnohých školách neodporúčajú ani obľúbené gumené našuchovačky.

  • Tenisky na cvičenie: 7 – 40 eur

Staršia generácia si spomína na jarmilky, veľa dnešných učiteľov však dáva prednosť teniskám na šnurovanie či suchý zips. V jarmilkách totiž deti často nemajú dostatočne pevnú nohu.

  • Šortky alebo tenké tepláky či legínsy: 7 – 20 eur

Nemusíte kupovať nové, pokojne využite niektoré z domácich zásob.

  • Tričko: 5 – 20 eur

Väčšina detí si vystačí s klasickým bavlneným tričkom. Na chladnejšie jesenné dni, keď sa však ešte chodí von, môžete mať pripravené aj jedno s dlhými rukávmi.

  • Fľaša na vodu: 5 – 20 eur

Kvalitné fľaše, ktoré môžete bez obáv používať opakovane a dajú sa umývať aj v umývačke, sú určite dobrá investícia. Okrem toho je dnes v obchodoch mnoho rôznych dizajnov, takže môžete nechať svojho drobca, nech si vyberie podľa vlastného vkusu.

A čo ďalej?

Ďalšie potrebné veci zväčša upresní pani učiteľka na prvom rodičovskom združení hneď na začiatku septembra. Čo všetko budete približne potrebovať?

  • Zošity: 20 – 40 eur
  • Vrecko na prezuvky: 4 – 10 eur
  • Uteráčik: 2 – 8 eur

Potreby na výtvarnú výchovu:

  • Temperové farby: 2,40 – 7 eur 
  • Vodové farby: 2 – 8 eur
  • Súprava štetcov: 1,80 – 7 eur
  • Nožnice: 1 – 7 eur
  • Plastelína: 90 centov – 5 eur
  • Papiere: 5 – 10 eur
  • Lepidlo: 50 centov – 5 eur

Spolu si pripravte 112 – 427 eur

Pri nákupe školských pomôcok teda musíte rátať s minimom aspoň 100 eur. Ak si však potrpíte na dizajnové či značkové vychytávky, nachystajte si niekoľkonásobne viac. Záleží len na vás, koľko chcete do školskej výbavy investovať.

50 eur na školské potreby od Raiffeisen banky

Plánujete si založiť nový účet v banke? Momentálne sa tak určite oplatí urobiť v Raiffeisen banke, ktorá má dlhodobo najspokojnejších klientov. Kto si v nej od 1. 8. do 30. 9. 2018 otvorí účet a svojou novou platobnou kartou zaplatí nákup školských potrieb za minimálne 50 eur, neoľutuje. Banka mu tento nákup preplatí. Ak teda nakúpite napríklad za 60 eur, 50 eur vám Raiffeisen banka vráti. Okrem toho budete automaticky zaradení do žrebovania o päťkrát 1 000 eur, ktoré sa uskutoční 15. 10. 2018. Ak sa na vás usmeje šťastena, na chvíľu si budete môcť prestať lámať hlavu s výškou vašich výdavkov. Viac informácií o benefite a podmienkach súťaže nájdete na raiffeisen.sk/skola

------

Tento článok vyšiel s podporou Raiffeisen banky

Začni písať komentár...

Odošli