redakcia
3. sep 2024
1772 

Premýšľali ste v tehotenstve, čo po kom vaše dieťatko zdedí?

Ležím na posteli a pozorujem, ako sa záclona v otvorenom okne jemne hojdá. Jarný vánok prináša do izby čerstvý vzduch. Zahniezdim sa na posteli a pohladkám si bruško. Už sa na našu malú princeznú veľmi tešíme. Premýšľam, aká bude. Po kom bude mať oči? Bude mať kučery ako jej otec, alebo rovné jemné vlásky ako ja?

Keď som uvažovala o tom, čo všetko môže moja dcérka po nás zdediť, nikdy by mi nenapadlo, že to bude aj suchá a atopická pokožka. Sama som sa s tým v minulosti stretla a viem, aké nepríjemné to môže byť. Pre malé bábätká je svrbenie veľmi bolestivé a môže výrazne narušiť ich pokoj aj celkovú pohodu. Suchá pokožka a atopická dermatitída sú často spojené s intenzívnym svrbením, ktoré dokáže spôsobovať veľké problémy, najmä počas spánku. Toto trápenie vedie k nepokojným nociam a podráždenosti, čo nám ako rodičom robilo veľké starosti.

Pamätám si tie prebdené noci, keď sa dcérka budila s plačom a ja som si nevedela rady. Svrbenie ju neustále dráždilo, a hoci bola ešte maličká, bolo jasné, že jej to spôsobuje nepohodlie a nepokoj. Bolo ťažké sledovať, ako sa neustále škriabe a nie je schopná pokojne spať. Postupne som si uvedomila, že niečo musíme zmeniť.

Naučila som sa, že je dôležité vyhýbať sa veľmi horúcej vode pri kúpaní, pretože môže ešte viac vysušovať pokožku. Miesto toho používam vlažnú vodu a kúpanie obmedzujem na krátky čas, aby som minimalizovala riziko ďalšieho vysušenia.

Ďalším krokom bolo prehodnotenie výberu pracích prostriedkov. Začala som používať len hypoalergénne a neparfumované pracie prostriedky, ktoré sú šetrné k citlivej pokožke. Oblečenie pre dcérku periem v týchto prostriedkoch a dbám na to, aby bolo vyrobené z mäkkých, prírodných materiálov, ako je bavlna. Týmto spôsobom sa snažím minimalizovať akékoľvek podráždenie pokožky, ktoré by mohlo pochádzať z nevhodného oblečenia alebo chemikálií.

Kľúčovým však bolo zvoliť vhodné produkty na každodennú starostlivosť o jej pokožku. Bežné krémy a mastičky, ktoré sme dovtedy používali, nezaberali, a tak som začala hľadať ďalšie možnosti, ako jej pomôcť. Zistila som, že sa pri starostlivosti o jej pokožku je dôležité nielen zmierniť svrbenie, ale aj posilniť prirodzenú bariéru pokožky a pravidelne ju hydratovať.

Práve preto sme začali používať  nenahraditeľné produkty od La Roche-Posay, ktoré sú vhodné pre suchú, atopickú pokožku, a dokonca aj pri seboreickej dermatitíde, s ktorou sme pri dcérke taktiež bojovali.

Lipikar Syndet AP+ Jemné čistenie bez kompromisov

Lipikar Syndet AP+ je viac než len sprchový gél. Ide o produkt, ktorý bol špeciálne navrhnutý pre potreby citlivej, suchej a atopickej pokožky, čo znamená, že neobsahuje mydlo ani parfumy, ktoré by mohli pokožku dráždiť.

Navyše, je veľmi užitočný aj pri starostlivosti o bábätká, ktoré trpia seboreickou dermatitídou na hlave. Tá sa prejavuje ako mastné, žltkasté šupinky na vlasovej pokožke, ktoré môžu byť sprevádzané začervenaním a svrbením. Používanie Lipikar AP+ Syndet pri kúpaní pomáha jemne čistiť vlasovú pokožku bez toho, aby ju vysušoval alebo dráždil.

Jeho jedinečné zloženie obsahuje niacínamid, čo je látka známa svojimi upokojujúcimi vlastnosťami. Niacínamid pomáha zmierniť podráždenie a podporuje obnovu pokožky, čo je kľúčové pri atopickom ekzéme. Okrem toho, Lipikar Syndet AP+ obsahuje maslo z karité, ktoré je bohaté na esenciálne mastné kyseliny a poskytuje hĺbkovú hydratáciu. Jemne čistí bez toho, aby narušoval prirodzenú ochrannú bariéru pokožky, a zanecháva ju jemnú, hydratovanú a upokojenú. Každodenné kúpanie sa tak stalo pre moju dcérku nielen príjemným rituálom, ale aj nevyhnutnou súčasťou starostlivosti, ktorá udržuje jej pokožku zdravú.

Lipikar Balzam AP+M Hĺbková hydratácia a obnova pokožky

Lipikar Balzam AP+Mje formulovaný tak, aby poskytoval intenzívnu a dlhodobú hydratáciu, ktorá je nevyhnutná pre pokožku, ktorá trpí stratou vlhkosti. Čo ho robí naozaj výnimočným, je prítomnosť dvoch aktívnych zložiek: Aqua Posae Filiformis a Microresyl. Aqua Posae Filiformis je patentovaná zložka, ktorá pomáha obnoviť a udržiavať rovnováhu mikrobiomu pokožky – neviditeľnej vrstvy dobrých baktérií, ktoré chránia pokožku pred škodlivými vonkajšími vplyvmi. Microresyl zas pôsobí proti zápalu a pomáha zmierniť svrbenie a podráždenie. Tento balzam sa rýchlo vstrebáva do pokožky, zanecháva ju hebkú a elastickú bez mastného filmu, čo je pri starostlivosti o bábätká kľúčové. Vďaka nemu som si istá, že pokožka mojej dcéry je chránená a hydratovaná počas celého dňa.

Cicaplast Balzam B5+   Univerzálny ochranca citlivej pokožky

Cicaplast Balzam B5+ je produkt, ktorý by som mohla nazvať záchrancom v tubičke. Tento multifunkčný balzam je navrhnutý tak, aby podporoval rýchlu regeneráciu pokožky, čo je veľmi dôležité, keď máte doma bábätko s citlivou pokožkou. Obsahuje vysokú koncentráciu panthenolu (vitamín B5), ktorý je známy svojimi regeneračnými a upokojujúcimi vlastnosťami. Panthenol pomáha urýchliť hojenie drobných poranení, zmierňuje začervenanie a poskytuje okamžitú úľavu podráždenej pokožke. Okrem toho, madecassoside, ďalšia aktívna zložka, podporuje obnovu kožných buniek a pomáha znižovať zápaly. Tento balzam je ideálny nielen na ošetrenie zadočku pod plienkou, ale aj na akékoľvek miesta, ktoré potrebujú extra ochranu a starostlivosť – či už ide o podráždenie z oblečenia, škrabance alebo suché miesta. Čo je na ňom skvelé, je jeho univerzálnosť a bezpečnosť – neobsahuje parabény, parfumy ani lanolín, takže ho môžem používať kedykoľvek a kdekoľvek, s istotou, že pokožka mojej princeznej dostáva len to najlepšie.

Ako mama sa vždy snažím nájsť to najlepšie pre svoje dieťa. Starostlivosť o citlivú pokožku môjho malého pokladu ma naučila, čo znamená trpezlivosť a odhodlanie. Všetky tie prebdené noci, hľadanie informácií a pokusy o nájdenie správnych produktov sa nakoniec vyplatili. Vidieť, ako jej pokožka reaguje pozitívne, ako je dcérka pokojnejšia a spokojnejšia, je pre mňa tou najväčšou odmenou. V produktoch La Roche-Posay som našla oporu, ktorú som potrebovala, aby som jej mohla zabezpečiť to najlepšie.


Tento článok vyšiel s podporou La Roche-Posay

Zdroj fotografií: Redakcia a Pixabay

Začni písať komentár...

Odošli