redakcia
25. jún 2024
1322 

Neoceniteľný pomocník na cestách

Školský rok sa blíži ku koncu a deti už nedočkavo odpočítavajú dni do posledného zvonenia. V kalendári svieti veľkými písmenami zaznačený koncoročný výlet a my rodičia sme na nohách, aby sme zabezpečili, že naše ratolesti budú na všetko pripravené. Medzi povinnú výbavu, ktorú učiteľky neúnavne pripomínajú, patria aj vrecká na zvracanie. Ak ste si doteraz mysleli, že sú zbytočné, čítajte ďalej a možno zmeníte názor.

Kinetóza: Strašiak každého rodiča

Kinetóza je stav, ktorý vzniká pri nerovnováhe medzi tým, čo vidíme a tým, čo cítime. Oči hlásia pohyb, zatiaľ čo vnútorné ucho (naše centrum rovnováhy) tvrdí, že sedíme na mieste. Tento nesúlad spôsobuje nevoľnosť, závraty a, áno, aj zvracanie.

Kinetóza najčastejšie postihuje deti vo veku od 2 do 12 rokov. Dôvod? Ich vestibulárny systém je ešte v procese vývoja, takže je citlivejší na nerovnováhu. Malé deti často nevedia popísať, čo presne cítia, a ich nepohodlie sa rýchlo zmení na žalúdočné problémy.

Ak ste už niekedy mali tú česť zažiť detskú kinetózu v praxi, viete, o čom hovorím. Naše „tenkrát poprvé“ sa udialo počas minuloročných prázdnin, po ceste do aquaparku. Vždy mali deti v priehradke dverí zložené obyčajné mikroténové vrecko. No kým ho dcéra vybrala, kým ho roztvorila a ešte sa aj úplne netrafila, pretože ho nevedela správne chytiť, bola pohroma na svete. Nedopadlo to najlepšie a poviem vám, že to bol zážitok, na ktorý sa nezabúda.

SicSac® vrecká: Malý, ale mocný záchranca

Nevoľnosť často prichádza nečakane a v tej chvíli ide doslova o sekundy. Možno si teraz hovoríte, že na zvracanie postačí aj obyčajné vrecko. Prečo teda investovať do špeciálnych vreciek SicSac®? SicSac® vrecká majú plastový kruhový okraj, ktorý umožňuje jednoduché a hygienické použitie. Tento okraj zároveň slúži ako náustok, čo robí použitie oveľa pohodlnejším a efektívnejším. Máte istotu, že dieťa pod vplyvom stresu nemusí riešiť veľa zbytočných úkonov, kým bude vrecko pripravené. Vo finále by sa totiž mohlo stať to, čo nám, že to jednoducho nestihne. SicSac® vrecká sú vyrobené z polyetylénu a teda sú odolné proti pretrhnutiu, takže sa nemusíte obávať, že by sa roztrhli v najnevhodnejšej chvíli. Kruhový uzáver s priemerom 11 cm je vrúbkovaný pre bezpečnejšie uzavretie, čo zaručuje, že obsah aj zápach ostanú bezpečne vnútri. Po použití ich jednoducho zavriete a vyhodíte. S objemom 1 liter máte istotu, že sú dostatočne objemné na zvládnutie aj tých najväčších nehôd.

Ako predchádzať kinetóze?

Aby ste predišli kinetóze, najlepšie je, ak dieťa pozerá na horizont. Počas cesty si robte prestávky, aby sa deti mohli prejsť a nadýchať čerstvého vzduchu. Pred cestou sa vyhnite ťažkým a mastným jedlám, skúste niečo ľahké, čo nebude zaťažovať žalúdok. Otvorené okno alebo klimatizácia dokážu rovnako pomôcť. Audioknihy, rozprávky alebo hudba – všetko, čo zaujme ich myseľ a odpúta ich od pocitu nevoľnosti, je vhodné. Naopak, čítanie a sledovanie obrazoviek však môže situáciu ešte zhoršiť. Ak by však tieto opatrenia predsa len nepomohli, je fajn mať po ruke SicSac® vrecká. Sú malou, no dôležitou investíciou, ktorá dáva pocit istoty na cestách vám aj vašim deťom.

Koncoročné výlety a letné dovolenky sú príležitosťou na vytváranie nezabudnuteľných spomienok. Z odstupom času aj na „cestovateľské nehody“ spomíname z úsmevom, no vo chvíli, keď sa dejú, nám do smiechu nie je. Vraví sa, že šťastie praje pripraveným. Ak sa nechcete nechať zaskočiť pri cestovaní nevoľnosťou svojich detí, majte na svojich cestách po ruke SicSac® vrecká.

Sic Sac


Tento článok vyšiel s podporou SicSac®

Zdroj fotografií: Redakcia

Tieto vrecuska su uz roky nasou vybavou v aute a na skolskych vyletoch..

25. jún 2024

super vynález 😀 tiež sme mali už nehodu, že sa do bežného vrecka netrafila 😀 toto vyzerá, že by mohlo vyjsť

26. jún 2024

@crazylazymum nam to dali cestou v sanitke a vdaka tomu som to objavila, odvtedy len toto nosime..

26. jún 2024

Začni písať komentár...

Odošli