Suroviny na 2 - 3 porcie (cca 10 ks) 50 g špaldovej múky (prípadne aj 1/2 na 1/2 s celozrnnou) 20 g cukru 1 ČL kypriaceho prášku 2 vajcia 100 g ricotty 100 g jemného tvarohu 50 ml mlieka olej/maslo/kokosový tuk
Postup: Všetky suroviny okrem oleja metličkou vymiešame na hladké cesto. Necháme chvíľu (príp. aj cez noc v chladničke) odležať. Na malom množstve oleja smažíme lievance.
TOP TIP: Podávajte s tvarohovým krémom (zvyšný jemný tvaroh, javorový sirup/med, vanilka) a malinovou omáčkou (100g mrazených malín povarte a mierne osladte, prípadne sa pridajte 1ČL škrobu rozmiešaného v troške vody).
Suroviny na 2 - 3 porcie (cca 10 ks)
50 g špaldovej múky (prípadne aj 1/2 na 1/2 s celozrnnou)
20 g cukru
1 ČL kypriaceho prášku
2 vajcia
100 g ricotty
100 g jemného tvarohu
50 ml mlieka
olej/maslo/kokosový tuk
Postup:
Všetky suroviny okrem oleja metličkou vymiešame na hladké cesto.
Necháme chvíľu (príp. aj cez noc v chladničke) odležať.
Na malom množstve oleja smažíme lievance.
TOP TIP:
Podávajte s tvarohovým krémom (zvyšný jemný tvaroh, javorový sirup/med, vanilka) a malinovou omáčkou (100g mrazených malín povarte a mierne osladte, prípadne sa pridajte 1ČL škrobu rozmiešaného v troške vody).
Za recept ďakujeme @adkat13