CUKINOVÉ KREKRY Suroviny: 150 g cukiny (mladej, bez semienok) 200 g múky (mix hladkej a celozrnnej) 100 g masla 4 – 5 strúčikov cesnaku 1 ČL kypriaceho prášku 1 ČL soli 1 vajce + ľanové alebo sezamové semienka (na potretie a posypanie)
Postup: Cukinu aj so šupkou nastrúhame na jemno. Maslo nakrájame na malé kúsky a zmiešame s múkou, cukinou, pretlačeným cesnakom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto. Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade. Rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.
TEKVICOVÉ KREKRY Suroviny: 200 g pyré z hokkaida 200 g múky (mix hladkej a celozrnnej) 50 ml olivového oleja 50 – 100 ml mlieka 1 ČL kypriaceho prášku 1 ČL soli 1 vajce + tekvicové semienka (na potretie a posypanie)
Postup: Pyré z hokkaida zmiešame s múkou, olejom, mliekom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto. Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade. Potom cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.
TOP TIP: Hokkaido pyré získame tak, že tekvicu aj so šupkou nakrájame na kúsky a pečieme na plechu s papierom na pečenie cca. 20 – 40 minút (podľa veľkosti kúskov) domäkka. Po vychladnutí rozmixujeme dohladka. Na 200 g pyré budeme potrebovať cca. 300 – 400 g tekvice.
CUKINOVÉ KREKRY
Suroviny:
150 g cukiny (mladej, bez semienok)
200 g múky (mix hladkej a celozrnnej)
100 g masla
4 – 5 strúčikov cesnaku
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL soli
1 vajce + ľanové alebo sezamové semienka (na potretie a posypanie)
Postup:
Cukinu aj so šupkou nastrúhame na jemno.
Maslo nakrájame na malé kúsky a zmiešame s múkou, cukinou, pretlačeným cesnakom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto.
Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade.
Rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.
TEKVICOVÉ KREKRY
Suroviny:
200 g pyré z hokkaida
200 g múky (mix hladkej a celozrnnej)
50 ml olivového oleja
50 – 100 ml mlieka
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL soli
1 vajce + tekvicové semienka (na potretie a posypanie)
Postup:
Pyré z hokkaida zmiešame s múkou, olejom, mliekom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto. Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade.
Potom cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.
TOP TIP:
Hokkaido pyré získame tak, že tekvicu aj so šupkou nakrájame na kúsky a pečieme na plechu s papierom na pečenie cca. 20 – 40 minút (podľa veľkosti kúskov) domäkka. Po vychladnutí rozmixujeme dohladka. Na 200 g pyré budeme potrebovať cca. 300 – 400 g tekvice.
Za recepty ďakujeme @adkat13