4 / 31
    Cukinové a tekvicové krekry od adkat13
    Komentár bol odstránený

    CUKINOVÉ KREKRY
    Suroviny:
    150 g cukiny (mladej, bez semienok)
    200 g múky (mix hladkej a celozrnnej)
    100 g masla
    4 – 5 strúčikov cesnaku
    1 ČL kypriaceho prášku
    1 ČL soli
    1 vajce + ľanové alebo sezamové semienka (na potretie a posypanie)

    Postup:
    Cukinu aj so šupkou nastrúhame na jemno.
    Maslo nakrájame na malé kúsky a zmiešame s múkou, cukinou, pretlačeným cesnakom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto.
    Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade.
    Rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky.
    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
    Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.

    TEKVICOVÉ KREKRY
    Suroviny:
    200 g pyré z hokkaida
    200 g múky (mix hladkej a celozrnnej)
    50 ml olivového oleja
    50 – 100 ml mlieka
    1 ČL kypriaceho prášku
    1 ČL soli
    1 vajce + tekvicové semienka (na potretie a posypanie)

    Postup:
    Pyré z hokkaida zmiešame s múkou, olejom, mliekom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto. Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade.
    Potom cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky.
    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
    Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.

    TOP TIP:
    Hokkaido pyré získame tak, že tekvicu aj so šupkou nakrájame na kúsky a pečieme na plechu s papierom na pečenie cca. 20 – 40 minút (podľa veľkosti kúskov) domäkka. Po vychladnutí rozmixujeme dohladka. Na 200 g pyré budeme potrebovať cca. 300 – 400 g tekvice.

    Za recepty ďakujeme @adkat13

    18. apr 2017