. KORPUS: Suroviny 200 g horkej čokolády (60 – 70%) 50 g masla 4 vajcia 50 g cukru 30 g kakaa 50 g mletých mandlí alebo orechov ¼ ČL soli ½ menšieho pomaranča
Postup: Čokoládu s maslom rozpustíme a necháme chladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustenú čokoládu. Ručne vmiešame kakao, mandle, soľ a šťavu a kôru z ½ pomaranča. Dáme do maslom vymazanej tortovej formy (cca. 22 cm) a pečieme pri 160 C cca 30 minút (stred torty by sa mal po upečení ešte triasť a vyzerať trošku surovo).
KRÉM: Suroviny 200 g cream cheese (philadelphia, bánovecká nátierka, smotanová nátierka pilos...) 100 g horkej čokolády (60 – 70%) ½ menšieho pomaranča
Postup: Čokoládu rozpustíme. Cream cheese zmiešame s kôrou a šťavou z druhej ½ pomaranča. Vmiešame čokoládu. Krém natrieme na vychladnutý korpus.
.
KORPUS:
Suroviny
200 g horkej čokolády (60 – 70%)
50 g masla
4 vajcia
50 g cukru
30 g kakaa
50 g mletých mandlí alebo orechov
¼ ČL soli
½ menšieho pomaranča
Postup:
Čokoládu s maslom rozpustíme a necháme chladnúť.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
Pridáme rozpustenú čokoládu.
Ručne vmiešame kakao, mandle, soľ a šťavu a kôru z ½ pomaranča.
Dáme do maslom vymazanej tortovej formy (cca. 22 cm) a pečieme pri 160 C cca 30 minút (stred torty by sa mal po upečení ešte triasť a vyzerať trošku surovo).
KRÉM:
Suroviny
200 g cream cheese (philadelphia, bánovecká nátierka, smotanová nátierka pilos...)
100 g horkej čokolády (60 – 70%)
½ menšieho pomaranča
Postup:
Čokoládu rozpustíme.
Cream cheese zmiešame s kôrou a šťavou z druhej ½ pomaranča.
Vmiešame čokoládu.
Krém natrieme na vychladnutý korpus.
Za recept ďakujeme @adkat13