5 / 31
    Čokoládovo - pomarančová torta od adkat13

    .
    KORPUS:
    Suroviny
    200 g horkej čokolády (60 – 70%)
    50 g masla
    4 vajcia
    50 g cukru
    30 g kakaa
    50 g mletých mandlí alebo orechov
    ¼ ČL soli
    ½ menšieho pomaranča

    Postup:
    Čokoládu s maslom rozpustíme a necháme chladnúť.
    Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
    Pridáme rozpustenú čokoládu.
    Ručne vmiešame kakao, mandle, soľ a šťavu a kôru z ½ pomaranča.
    Dáme do maslom vymazanej tortovej formy (cca. 22 cm) a pečieme pri 160 C cca 30 minút (stred torty by sa mal po upečení ešte triasť a vyzerať trošku surovo).

    KRÉM:
    Suroviny
    200 g cream cheese (philadelphia, bánovecká nátierka, smotanová nátierka pilos...)
    100 g horkej čokolády (60 – 70%)
    ½ menšieho pomaranča

    Postup:
    Čokoládu rozpustíme.
    Cream cheese zmiešame s kôrou a šťavou z druhej ½ pomaranča.
    Vmiešame čokoládu.
    Krém natrieme na vychladnutý korpus.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    18. apr 2017