3 / 31
    Mangovo - makový koláč s tvarohom od adkat13

    .
    KORPUS
    Suroviny
    100 g mletého maku
    50 g cukru
    3 vajcia

    Postup:
    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.
    Ručne vmiešame mak a tuhý sneh z bielkov.
    Pečieme v 24 cm tortovej forme vyloženej papierom na pečenie pri 170 C cca 20 minút.

    KRÉM:
    Suroviny
    300 g mangového pyré
    250 g jemného tvarohu (vo vaničke)
    4 plátky želatíny

    Postup:
    Želatínu necháme napučať v malom množstve studenej vody.
    Mangové pyré zmiešame s tvarohom, v prípade potreby pridáme trochu sladidla.
    Želatínu necháme rozpustiť v mikrovlnke, alebo na miernom ohni na šporáku a vmiešame k mangovému krému.
    Natrieme na vychladnutý makový korpus a necháme v chlade stuhnúť (min. 2 hodiny).

    ŽELÉ:
    Suroviny
    300 g mangového pyré
    2 plátky želatíny

    Postup:
    Želatínu necháme napučať v malom množstve studenej vody, rozpustíme v mikrovlnke alebo na miernom ohni na šporákua vmiešame k mangovému pyré.
    Natrieme na stuhnutý mangový krém a necháme min. 2 hodiny v chlade.

    TOP TIP:
    Mangové pyré si vyrobíme jednoducho - mangá ošúpeme, odkôstkujeme a rozmixujeme. Na tento koláč budeme potrebovať približne 3 mangá (závisí od ich veľkosti).

    Za recept ďakujeme @adkat13

    18. apr 2017