KORPUS Suroviny: 5 - 6 vajec 1 prezretý banán (dá sa nahradiť 50 g cukru) 200 g horkej čokolády 200 g vlašských orechov alebo mandlí 100 g sušeného strúhaného kokosu (pomer orechov a kokosu sa dá zmeniť, prípadne jedno druhým úplne nahradiť)
Postup: Vajíčka tyčovým mixérom zmixujeme s banánmi do peny. Ručne vmiešame rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, orechy a kokos. Pečieme v dvoch vymazaných malých tortových formách (16 - 18 cm), alebo v jednej veľkej (24 - 26 cm) pri 170 stupňoch Celzia cca 45 minút.
KRÉM: Suroviny: 500 - 1000 g jemného tvarohu (na nahé torty postačí 500 g, ak chceme krémom potrieť aj boky, budeme potrebovať 1000 g) - ak sa nebojíte kalórií, môžete zčasti použiť aj mascarpone 50 - 100 g cukru vanilka maliny (čerstvé alebo mrazené + cukor + škrob)
Postup: Tvaroh ručne zmiešame s cukrom a vanilkou. Oba korpusy prerežeme na 2 časti, naplníme časťou tvarohového krému a pokladieme malinami (ak použijeme mrazené, najprv ich uvaríme s cukrom a škrobom na hustú omáčku). Zvyškom tvarohového krému potrieme vrch (prípadne aj boky) torty. Pred polievaním polevou necháme torty stuhnúť v chladničke.
GANACHE (POLEVA): Suroviny: 200 g horkej čokolády 200 ml smotany na šľahanie
Postup: Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Vymiešame dohladka a polejeme torty.
Tieto množstvá vyjdú na dve malé alebo jednu veľkú tortu.
KORPUS
Suroviny:
5 - 6 vajec
1 prezretý banán (dá sa nahradiť 50 g cukru)
200 g horkej čokolády
200 g vlašských orechov alebo mandlí
100 g sušeného strúhaného kokosu (pomer orechov a kokosu sa dá zmeniť, prípadne jedno druhým
úplne nahradiť)
Postup:
Vajíčka tyčovým mixérom zmixujeme s banánmi do peny.
Ručne vmiešame rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, orechy a kokos.
Pečieme v dvoch vymazaných malých tortových formách (16 - 18 cm), alebo v jednej veľkej (24 - 26 cm) pri 170 stupňoch Celzia cca 45 minút.
KRÉM:
Suroviny:
500 - 1000 g jemného tvarohu (na nahé torty postačí 500 g, ak chceme krémom potrieť aj boky, budeme potrebovať 1000 g) - ak sa nebojíte kalórií, môžete zčasti použiť aj mascarpone
50 - 100 g cukru
vanilka
maliny (čerstvé alebo mrazené + cukor + škrob)
Postup:
Tvaroh ručne zmiešame s cukrom a vanilkou.
Oba korpusy prerežeme na 2 časti, naplníme časťou tvarohového krému a pokladieme malinami (ak použijeme mrazené, najprv ich uvaríme s cukrom a škrobom na hustú omáčku).
Zvyškom tvarohového krému potrieme vrch (prípadne aj boky) torty.
Pred polievaním polevou necháme torty stuhnúť v chladničke.
GANACHE (POLEVA):
Suroviny:
200 g horkej čokolády
200 ml smotany na šľahanie
Postup:
Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu.
Vymiešame dohladka a polejeme torty.
Tieto množstvá vyjdú na dve malé alebo jednu veľkú tortu.
Za recept ďakujeme @adkat13