1 / 31
    Čokoládovo - orechová torta s malinami od adkat13
    Komentár bol odstránený

    KORPUS
    Suroviny:
    5 - 6 vajec
    1 prezretý banán (dá sa nahradiť 50 g cukru)
    200 g horkej čokolády
    200 g vlašských orechov alebo mandlí
    100 g sušeného strúhaného kokosu (pomer orechov a kokosu sa dá zmeniť, prípadne jedno druhým
    úplne nahradiť)

    Postup:
    Vajíčka tyčovým mixérom zmixujeme s banánmi do peny.
    Ručne vmiešame rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, orechy a kokos.
    Pečieme v dvoch vymazaných malých tortových formách (16 - 18 cm), alebo v jednej veľkej (24 - 26 cm) pri 170 stupňoch Celzia cca 45 minút.

    KRÉM:
    Suroviny:
    500 - 1000 g jemného tvarohu (na nahé torty postačí 500 g, ak chceme krémom potrieť aj boky, budeme potrebovať 1000 g) - ak sa nebojíte kalórií, môžete zčasti použiť aj mascarpone
    50 - 100 g cukru
    vanilka
    maliny (čerstvé alebo mrazené + cukor + škrob)

    Postup:
    Tvaroh ručne zmiešame s cukrom a vanilkou.
    Oba korpusy prerežeme na 2 časti, naplníme časťou tvarohového krému a pokladieme malinami (ak použijeme mrazené, najprv ich uvaríme s cukrom a škrobom na hustú omáčku).
    Zvyškom tvarohového krému potrieme vrch (prípadne aj boky) torty.
    Pred polievaním polevou necháme torty stuhnúť v chladničke.

    GANACHE (POLEVA):
    Suroviny:
    200 g horkej čokolády
    200 ml smotany na šľahanie

    Postup:
    Smotanu zohrejeme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu.
    Vymiešame dohladka a polejeme torty.

    Tieto množstvá vyjdú na dve malé alebo jednu veľkú tortu.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    18. apr 2017