2 / 31
    Šošovicový šalát s cviklou, fetou a brusnicami od adkat13

    Suroviny na 2 porcie:

    2 malé cvikly
    1 veľká červená cibuľa
    80 – 100 g drobnej šošovice (beluga, puy...)
    2 hrste zelených šalátových lístkov (polníček, rukola...)
    100 g fety
    hrsť sušených brusníc
    med + citrónová šťava
    olivový olej
    soľ + korenie

    POSTUP:
    Brusnice namočíme.
    Cviklu a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s olejom, soľou a korením.
    Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch domäkka a dozlata (cca 45 minút). Šošovicu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a zmiešame s olejom, medom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
    Dáme na tanier a zmiešame s pečenou zeleninou a šalátovými lístkami, posypeme rozdrobenou fetou a brusnicami.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    18. apr 2017