2 malé cvikly 1 veľká červená cibuľa 80 – 100 g drobnej šošovice (beluga, puy...) 2 hrste zelených šalátových lístkov (polníček, rukola...) 100 g fety hrsť sušených brusníc med + citrónová šťava olivový olej soľ + korenie
POSTUP: Brusnice namočíme. Cviklu a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s olejom, soľou a korením. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch domäkka a dozlata (cca 45 minút). Šošovicu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a zmiešame s olejom, medom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Dáme na tanier a zmiešame s pečenou zeleninou a šalátovými lístkami, posypeme rozdrobenou fetou a brusnicami.
Suroviny na 2 porcie:
2 malé cvikly
1 veľká červená cibuľa
80 – 100 g drobnej šošovice (beluga, puy...)
2 hrste zelených šalátových lístkov (polníček, rukola...)
100 g fety
hrsť sušených brusníc
med + citrónová šťava
olivový olej
soľ + korenie
POSTUP:
Brusnice namočíme.
Cviklu a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s olejom, soľou a korením.
Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch domäkka a dozlata (cca 45 minút). Šošovicu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a zmiešame s olejom, medom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Dáme na tanier a zmiešame s pečenou zeleninou a šalátovými lístkami, posypeme rozdrobenou fetou a brusnicami.
Za recept ďakujeme @adkat13