16 / 31
    Kuracia saltimbocca so šalviou a vínovou omáčkou. Pripravila adkat13
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    -
    Kuracia saltimbocca so šalviou a vínovou omáčkou

    Suroviny:
    4 kuracie prsia (cca. 600g)
    24 lístkov šalvie
    8 ks anglickej slaniny (100 g)
    1 polievková lyžica masla + 1 PL olivového oleja
    2 červené cibule
    125 ml vína (biele / červené)
    200 ml smotany na šľahanie / na varenie
    4 ČL horčice (dijónska, hrubozrnná, plnotučná...)
    Soľ, korenie

    Postup:
    Každý plátok kuracieho mäsa pozdĺžne prerežeme na dve časti.
    Rukou mierne rozklepeme, osolíme, okoreníme a obložíme šalviovými lístkami (na každý kus mäsa 3 ks).
    Zvinieme a obtočíme plátkom slaniny (môžeme zaistiť špáradlom, ale nie je to nutné).
    Kuracie závitky opečieme zo všetkých strán na zmesi masla a oleja (cca. 10 minút).
    Spolu s mäsom opekáme aj cibuľu, nakrájanú buď na mesiačiky, alebo nadrobno.
    Pridáme víno a 100 ml vody, necháme trochu zredukovať a pridáme smotanu a horčicu.
    Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme, kým omáčka mierne nezhustne.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    9. feb 2017
    13. feb 2017