- Kuracia saltimbocca so šalviou a vínovou omáčkou
Suroviny: 4 kuracie prsia (cca. 600g) 24 lístkov šalvie 8 ks anglickej slaniny (100 g) 1 polievková lyžica masla + 1 PL olivového oleja 2 červené cibule 125 ml vína (biele / červené) 200 ml smotany na šľahanie / na varenie 4 ČL horčice (dijónska, hrubozrnná, plnotučná...) Soľ, korenie
Postup: Každý plátok kuracieho mäsa pozdĺžne prerežeme na dve časti. Rukou mierne rozklepeme, osolíme, okoreníme a obložíme šalviovými lístkami (na každý kus mäsa 3 ks). Zvinieme a obtočíme plátkom slaniny (môžeme zaistiť špáradlom, ale nie je to nutné). Kuracie závitky opečieme zo všetkých strán na zmesi masla a oleja (cca. 10 minút). Spolu s mäsom opekáme aj cibuľu, nakrájanú buď na mesiačiky, alebo nadrobno. Pridáme víno a 100 ml vody, necháme trochu zredukovať a pridáme smotanu a horčicu. Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme, kým omáčka mierne nezhustne.
-
Kuracia saltimbocca so šalviou a vínovou omáčkou
Suroviny:
4 kuracie prsia (cca. 600g)
24 lístkov šalvie
8 ks anglickej slaniny (100 g)
1 polievková lyžica masla + 1 PL olivového oleja
2 červené cibule
125 ml vína (biele / červené)
200 ml smotany na šľahanie / na varenie
4 ČL horčice (dijónska, hrubozrnná, plnotučná...)
Soľ, korenie
Postup:
Každý plátok kuracieho mäsa pozdĺžne prerežeme na dve časti.
Rukou mierne rozklepeme, osolíme, okoreníme a obložíme šalviovými lístkami (na každý kus mäsa 3 ks).
Zvinieme a obtočíme plátkom slaniny (môžeme zaistiť špáradlom, ale nie je to nutné).
Kuracie závitky opečieme zo všetkých strán na zmesi masla a oleja (cca. 10 minút).
Spolu s mäsom opekáme aj cibuľu, nakrájanú buď na mesiačiky, alebo nadrobno.
Pridáme víno a 100 ml vody, necháme trochu zredukovať a pridáme smotanu a horčicu.
Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme, kým omáčka mierne nezhustne.
Za recept ďakujeme @adkat13