Suroviny: na 2 - 3 ks: 1 väčšia/2 menšie cvikly (cca 250g) cca 100g ovsených vločiek (časť môžeme nahradiť drvenými semienkami - ľanovými, tekvicovými...) 1 vajce olivový olej cesnak, bylinky Soľ, korenie
Postup: Cviklu uvaríme/upečieme domäkka. Ošúpeme, pokrájame na kúsky a spolu vločkami a vajíčkom rozmixujeme dohladka. Dochutíme cesnakom, bylinkami, soľou a korením. Na papier na pečenie urobíme placky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 190 °C približne 30 minút dozlata. Vpolovici pečenia môžeme placky otočiť.
TOP TIP: Podávame v domácich hamburgerových žemliach (alebo v celozrnných kaiserkách) so zeleninou, šalátom, príp. plátkom syra.
Suroviny:
na 2 - 3 ks:
1 väčšia/2 menšie cvikly (cca 250g)
cca 100g ovsených vločiek (časť môžeme nahradiť drvenými semienkami - ľanovými, tekvicovými...)
1 vajce
olivový olej
cesnak, bylinky
Soľ, korenie
Postup:
Cviklu uvaríme/upečieme domäkka.
Ošúpeme, pokrájame na kúsky a spolu vločkami a vajíčkom rozmixujeme dohladka.
Dochutíme cesnakom, bylinkami, soľou a korením.
Na papier na pečenie urobíme placky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 190 °C približne
30 minút dozlata. Vpolovici pečenia môžeme placky otočiť.
TOP TIP:
Podávame v domácich hamburgerových žemliach (alebo v celozrnných kaiserkách) so zeleninou, šalátom, príp. plátkom syra.
Za recept ďakujeme @adkat13