21 / 31
    Recept na cviklový burger poskytla adkat13

    Suroviny:
    na 2 - 3 ks:
    1 väčšia/2 menšie cvikly (cca 250g)
    cca 100g ovsených vločiek (časť môžeme nahradiť drvenými semienkami - ľanovými, tekvicovými...)
    1 vajce
    olivový olej
    cesnak, bylinky
    Soľ, korenie

    Postup:
    Cviklu uvaríme/upečieme domäkka.
    Ošúpeme, pokrájame na kúsky a spolu vločkami a vajíčkom rozmixujeme dohladka.
    Dochutíme cesnakom, bylinkami, soľou a korením.
    Na papier na pečenie urobíme placky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 190 °C približne
    30 minút dozlata. Vpolovici pečenia môžeme placky otočiť.

    TOP TIP:
    Podávame v domácich hamburgerových žemliach (alebo v celozrnných kaiserkách) so zeleninou, šalátom, príp. plátkom syra.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    6. feb 2017