Suroviny: na 4 porcie: 4 (domáce) tortilly 100 g bieleho smotanového jogurtu/kyslej smotany 1 konzerva pečených fazúľ v paradajkovej omáčke 1 – 2 avokáda (zrelé) 1 – 2 červené cibule 150 g čedaru/goudy/eidamu
Postup: Dve tortilly potrieme jogurtom a fazuľou a obložíme plátkami avokáda a cibule. Posypeme nastrúhaným syrom. Priklopíme zvyšnými tortillami a krátko opečieme na suchej panvici, kým sa náplň prehreje a syr roztopí. Nakrájame na trojuholníky a podávame so šalátom.
TOP TIP: Domáce tortilly: na 4-5 tortíll:
250 g hladkej/celozrnnej/špaldovej múky (alebo mix) 50 ml olivového oleja 70 ml vlažnej vody 1 čajová lyžička kypriaceho prášku 1/2 čajovej lyžičky soli
Všetko spolu zmiešame (hnetacími metlami, alebo ručne) na hladké a pružné cesto. Rozdelíme na gulôčky a vyvaľkáme na najtenšie, ako sa dá. Opekáme na suchej na maximum rozpálenej panvici cca 45 sekúnd z každej strany.
Suroviny:
na 4 porcie:
4 (domáce) tortilly
100 g bieleho smotanového jogurtu/kyslej smotany
1 konzerva pečených fazúľ v paradajkovej omáčke
1 – 2 avokáda (zrelé)
1 – 2 červené cibule
150 g čedaru/goudy/eidamu
Postup:
Dve tortilly potrieme jogurtom a fazuľou a obložíme plátkami avokáda a cibule.
Posypeme nastrúhaným syrom.
Priklopíme zvyšnými tortillami a krátko opečieme na suchej panvici, kým sa náplň prehreje a syr roztopí.
Nakrájame na trojuholníky a podávame so šalátom.
TOP TIP:
Domáce tortilly:
na 4-5 tortíll:
250 g hladkej/celozrnnej/špaldovej múky (alebo mix)
50 ml olivového oleja
70 ml vlažnej vody
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
1/2 čajovej lyžičky soli
Všetko spolu zmiešame (hnetacími metlami, alebo ručne) na hladké a pružné cesto.
Rozdelíme na gulôčky a vyvaľkáme na najtenšie, ako sa dá.
Opekáme na suchej na maximum rozpálenej panvici cca 45 sekúnd z každej strany.
Za recept ďakujeme @adkat13