22 / 31
    Quesadilla s fazuľou, avokádom a syrom. Pripravila adkat13

    Suroviny:
    na 4 porcie:
    4 (domáce) tortilly
    100 g bieleho smotanového jogurtu/kyslej smotany
    1 konzerva pečených fazúľ v paradajkovej omáčke
    1 – 2 avokáda (zrelé)
    1 – 2 červené cibule
    150 g čedaru/goudy/eidamu

    Postup:
    Dve tortilly potrieme jogurtom a fazuľou a obložíme plátkami avokáda a cibule.
    Posypeme nastrúhaným syrom.
    Priklopíme zvyšnými tortillami a krátko opečieme na suchej panvici, kým sa náplň prehreje a syr roztopí.
    Nakrájame na trojuholníky a podávame so šalátom.

    TOP TIP:
    Domáce tortilly:
    na 4-5 tortíll:

    250 g hladkej/celozrnnej/špaldovej múky (alebo mix)
    50 ml olivového oleja
    70 ml vlažnej vody
    1 čajová lyžička kypriaceho prášku
    1/2 čajovej lyžičky soli

    Všetko spolu zmiešame (hnetacími metlami, alebo ručne) na hladké a pružné cesto.
    Rozdelíme na gulôčky a vyvaľkáme na najtenšie, ako sa dá.
    Opekáme na suchej na maximum rozpálenej panvici cca 45 sekúnd z každej strany.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    6. feb 2017