Suroviny: na 2 porcie: 100 g polenty 1 mozzarella/100g lučiny (príp. feta, kozí syr, gorgonzola...) paradajky (sušené/čerstvé) olej, soľ, korenie
Postup: Polentu uvaríme v 300 ml osolenej vody a rýchlo rozotrieme na plech s papierom na pečenie do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca. 0,5 cm). Necháme v chlade stuhnúť, nakrájame na 6 trojuholníkov a každý opražíme na troche oleja dozlata. Natrieme, obložíme syrom, paradajkami, príp. ešte inou zeleninou, olivami, šunkou…
Suroviny:
na 2 porcie:
100 g polenty
1 mozzarella/100g lučiny (príp. feta, kozí syr, gorgonzola...)
paradajky (sušené/čerstvé)
olej, soľ, korenie
Postup:
Polentu uvaríme v 300 ml osolenej vody a rýchlo rozotrieme na plech s papierom na pečenie do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca. 0,5 cm).
Necháme v chlade stuhnúť, nakrájame na 6 trojuholníkov a každý opražíme na troche oleja dozlata. Natrieme, obložíme syrom, paradajkami, príp. ešte inou zeleninou, olivami, šunkou…
Za recept ďakujeme @adkat13