Suroviny: na 1 plech (4 porcie): 200 g kukuričnej krupice (polenty) 6 polievkových lyžíce (domácej) lučiny/cream cheese 2 malé cukiny parmezán bylinky, soľ, korenie
Postup: Do hrnca dáme 600 ml vody s 1 čajovou lyžičkou soli a privedieme do varu. Za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. Varíme do zhustnutia. Odstavíme, vmiešame hrsť parmezánu a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. Necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). Predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút. Lučinu zmiešame s veľkou hrsťou parmezánu a natrieme na predpečenú polentu. Obložíme kolieskami cukiny, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom a bylinkami. Pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata.
Suroviny:
na 1 plech (4 porcie):
200 g kukuričnej krupice (polenty)
6 polievkových lyžíce (domácej) lučiny/cream cheese
2 malé cukiny
parmezán
bylinky, soľ, korenie
Postup:
Do hrnca dáme 600 ml vody s 1 čajovou lyžičkou soli a privedieme do varu. Za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. Varíme do zhustnutia.
Odstavíme, vmiešame hrsť parmezánu a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. Necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). Predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút.
Lučinu zmiešame s veľkou hrsťou parmezánu a natrieme na predpečenú polentu.
Obložíme kolieskami cukiny, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom a bylinkami.
Pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata.
Za recept ďakujeme @adkat13