28 / 31
    Polentový koláč s cukinou upiekla adkat13

    Suroviny:
    na 1 plech (4 porcie):
    200 g kukuričnej krupice (polenty)
    6 polievkových lyžíce (domácej) lučiny/cream cheese
    2 malé cukiny
    parmezán
    bylinky, soľ, korenie

    Postup:
    Do hrnca dáme 600 ml vody s 1 čajovou lyžičkou soli a privedieme do varu. Za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. Varíme do zhustnutia.
    Odstavíme, vmiešame hrsť parmezánu a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. Necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). Predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút.
    Lučinu zmiešame s veľkou hrsťou parmezánu a natrieme na predpečenú polentu.
    Obložíme kolieskami cukiny, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom a bylinkami.
    Pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    6. feb 2017

    Chcem sa opýtať polenta nema veľa kalórií?

    17. feb 2017