15 / 31
    Vegetariánska plnená tekvica podľa receptu adkat13

    Suroviny:
    na 2 porcie:
    1 malá hokkaido tekvica
    50 g červenej šošovice
    50 g quinoy (alebo pohánky, pšena, bulhguru...)
    200 g šampiónov
    6 ks sušených paradajok
    50 g olív (čiernych/zelených)
    50 g čedaru / goudy/eidamu
    bylinky (rozmarín, tyminán...)
    olej, soľ, korenie

    Postup:
    Tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka.
    Šošovicu s quinoou uvaríme domäkka (asi 20 minút).
    Šampiňóny nakrájame na plátky a osmažíme spolu s bylinkami na troche oleja.
    Spolu s nakrájanými sušenými paradajkami a olivami pridáme k uvarenej šošovici a quinoi.
    Hmotou naplníme upečené polovice tekvice a posypeme strúhaným syrom.
    Zapečieme pri 200C cca 10 – 15 minút dozlata.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    6. feb 2017