Suroviny: na 2 porcie: 1 malá hokkaido tekvica 50 g červenej šošovice 50 g quinoy (alebo pohánky, pšena, bulhguru...) 200 g šampiónov 6 ks sušených paradajok 50 g olív (čiernych/zelených) 50 g čedaru / goudy/eidamu bylinky (rozmarín, tyminán...) olej, soľ, korenie
Postup: Tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka. Šošovicu s quinoou uvaríme domäkka (asi 20 minút). Šampiňóny nakrájame na plátky a osmažíme spolu s bylinkami na troche oleja. Spolu s nakrájanými sušenými paradajkami a olivami pridáme k uvarenej šošovici a quinoi. Hmotou naplníme upečené polovice tekvice a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme pri 200C cca 10 – 15 minút dozlata.
Suroviny:
na 2 porcie:
1 malá hokkaido tekvica
50 g červenej šošovice
50 g quinoy (alebo pohánky, pšena, bulhguru...)
200 g šampiónov
6 ks sušených paradajok
50 g olív (čiernych/zelených)
50 g čedaru / goudy/eidamu
bylinky (rozmarín, tyminán...)
olej, soľ, korenie
Postup:
Tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka.
Šošovicu s quinoou uvaríme domäkka (asi 20 minút).
Šampiňóny nakrájame na plátky a osmažíme spolu s bylinkami na troche oleja.
Spolu s nakrájanými sušenými paradajkami a olivami pridáme k uvarenej šošovici a quinoi.
Hmotou naplníme upečené polovice tekvice a posypeme strúhaným syrom.
Zapečieme pri 200C cca 10 – 15 minút dozlata.
Za recept ďakujeme @adkat13