26 / 31
    Kuracie soté s pórom a tekvicovo zemiakové gnocchi pripravila adkat13

    Suroviny:
    na 3 - 4 porcie:
    200 g hokkaido tekvice
    200 g zemiakov
    1 vajce
    cca 100 g hladkej múky
    olivový olej
    maslo
    Soľ, korenie

    POSTUP:
    Hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka.
    Necháme vychladnúť a rozmixujeme.
    Pridáme vajce, múku a vypracujeme lepkavé cesto.
    Necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu.
    Pred podávaním ich môžeme opiecť na troche masla dozlata.

    TOP TIP:
    Podávala som s jednoduchým kuracím soté s pórom.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    6. feb 2017