Suroviny: na 3 - 4 porcie: 200 g hokkaido tekvice 200 g zemiakov 1 vajce cca 100 g hladkej múky olivový olej maslo Soľ, korenie
POSTUP: Hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme vajce, múku a vypracujeme lepkavé cesto. Necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. Pred podávaním ich môžeme opiecť na troche masla dozlata.
TOP TIP: Podávala som s jednoduchým kuracím soté s pórom.
Suroviny:
na 3 - 4 porcie:
200 g hokkaido tekvice
200 g zemiakov
1 vajce
cca 100 g hladkej múky
olivový olej
maslo
Soľ, korenie
POSTUP:
Hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka.
Necháme vychladnúť a rozmixujeme.
Pridáme vajce, múku a vypracujeme lepkavé cesto.
Necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu.
Pred podávaním ich môžeme opiecť na troche masla dozlata.
TOP TIP:
Podávala som s jednoduchým kuracím soté s pórom.
Za recept ďakujeme @adkat13