Suroviny: na 4 porcie: 4 kuracie prsia 1 menšia hokkaido tekvica 6 – 8 ks stopkového zeleru 2 väčšie/4 malé červené cibule 150 g zelených olív 2 hrste hrozienok 1 citrón petržlenová vňať tekvicové semienka olej, soľ, korenie
Postup: Tekvicu nakrájame na malé kocky, zeler na plátky a cibuľu na kocky. Opražíme na oleji dozlata. Podlejeme troškou vody, ktorú necháme vyvariť. Keď je tekvica mäkká a všetka voda vyvarená, odstavíme, vmiešame olivy, hrozienka, šťavu, kôru z citróna a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán dozlata. Podávame s tekvicovou caponatou, posypané tekvicovými semienkami.
Suroviny:
na 4 porcie:
4 kuracie prsia
1 menšia hokkaido tekvica
6 – 8 ks stopkového zeleru
2 väčšie/4 malé červené cibule
150 g zelených olív
2 hrste hrozienok
1 citrón
petržlenová vňať
tekvicové semienka
olej, soľ, korenie
Postup:
Tekvicu nakrájame na malé kocky, zeler na plátky a cibuľu na kocky. Opražíme na oleji dozlata. Podlejeme troškou vody, ktorú necháme vyvariť.
Keď je tekvica mäkká a všetka voda vyvarená, odstavíme, vmiešame olivy, hrozienka, šťavu, kôru z citróna a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme.
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán dozlata. Podávame s tekvicovou caponatou, posypané tekvicovými semienkami.
Za recept ďakujeme @adkat13