31 / 31
    Kuracie prsia s tekvicovou caponatou pripravila adkat13

    Suroviny:
    na 4 porcie:
    4 kuracie prsia
    1 menšia hokkaido tekvica
    6 – 8 ks stopkového zeleru
    2 väčšie/4 malé červené cibule
    150 g zelených olív
    2 hrste hrozienok
    1 citrón
    petržlenová vňať
    tekvicové semienka
    olej, soľ, korenie

    Postup:
    Tekvicu nakrájame na malé kocky, zeler na plátky a cibuľu na kocky. Opražíme na oleji dozlata. Podlejeme troškou vody, ktorú necháme vyvariť.
    Keď je tekvica mäkká a všetka voda vyvarená, odstavíme, vmiešame olivy, hrozienka, šťavu, kôru z citróna a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme.
    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán dozlata. Podávame s tekvicovou caponatou, posypané tekvicovými semienkami.

    Za recept ďakujeme @adkat13

    6. feb 2017