Suroviny 125 g špaldovej múky 180 g trstinového cukru 150 ml oleja 125 ml vriacej vody 50 g kakaa 3 vajcia ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny štipka soli
Na krém: 250g jemného tvarohu 1 vanilkový puding 250 ml smotany na šľahanie 125g bieleho jogurtu 150g 80 % čokolády 1 banán podľa chuti trstinový cukor a vanilkový struk
Postup: Vo riacej vode rozmiešame kakao na hustú hmotu, necháme mierne vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom a postupne pridávame olivový olej. Nebojte sa toho a dôverujte postupu. Do vaječnej zmesi pridáme kakaovú zmes a dohladka vymiešame. Na záver vmiešame múku, štipku soli a sódu bikarbónu. Po upečení necháme vychladnúť, malou lyžičkou vydlabeme kopčeky, ktoré si odložím na ozdobovanie na koniec. Pripravíme si krém: Puding uvaríme podľa návodu, necháme vychladnúť. Vymiešame s tvarohom, pridáme šľahačku, vanilkový cukor. Jemne vmiešame nakrájanú čokoládu. Podľa chuti dosladíme.
Do vydlabaného vnútra dáme jedno koliesko banánu, zalejeme plnkou a posypeme cestom, ktoré nám ostalo.
TIP Najlepšia sú, keď stuhnú v chladničke aspoň 8 hodín.
Suroviny
125 g špaldovej múky
180 g trstinového cukru
150 ml oleja
125 ml vriacej vody
50 g kakaa
3 vajcia
½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
Na krém:
250g jemného tvarohu
1 vanilkový puding
250 ml smotany na šľahanie
125g bieleho jogurtu
150g 80 % čokolády
1 banán
podľa chuti trstinový cukor a vanilkový struk
Postup:
Vo riacej vode rozmiešame kakao na hustú hmotu, necháme mierne vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom a postupne pridávame olivový olej. Nebojte sa toho a dôverujte postupu.
Do vaječnej zmesi pridáme kakaovú zmes a dohladka vymiešame.
Na záver vmiešame múku, štipku soli a sódu bikarbónu.
Po upečení necháme vychladnúť, malou lyžičkou vydlabeme kopčeky, ktoré si odložím na ozdobovanie na koniec.
Pripravíme si krém:
Puding uvaríme podľa návodu, necháme vychladnúť.
Vymiešame s tvarohom, pridáme šľahačku, vanilkový cukor.
Jemne vmiešame nakrájanú čokoládu.
Podľa chuti dosladíme.
Do vydlabaného vnútra dáme jedno koliesko banánu, zalejeme plnkou a posypeme cestom, ktoré nám ostalo.
TIP
Najlepšia sú, keď stuhnú v chladničke aspoň 8 hodín.
Za recept ďakujeme @1mirka1