29 / 31
    Pstruh so šošovicovým šalátom a krúpkami. Recept poskytol lubos
    Komentár bol odstránený

    Suroviny
    pár filiet pstruha dúhového
    250g čiernej beluga šošovice
    asi 125g veľkých jačmenných krúp
    1 stredne veľká cibuľa
    2 strúčiky cesnaku
    takmer 1 liter vývaru
    citrónová šťava
    olej alebo maslo
    petržlenová vňať
    soľ, korenie

    Postup
    1. Na masle alebo oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájaný cesnak a po chvíli aj vopred namočenú a prepláchnutú šošovicu.

    2. Zalejte šošovicu vývarom alebo vodou (pomer 1 hrnček šošovice : 1,5 hrnčeku vývaru). Tu budete potrebovať asi 450 - 500 ml tekutiny.

    3. Uvarte krúpky zvlášť v osolenej vode (alebo vývare) s lyžicou oleja. Pomer krúpky : tekutina = 1 : 2, teda tu asi 340 ml tekutiny.

    4. Primiešajte uvarené krúpky k uvarenej šošovici, pridajte soľ, korenie, citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú vňať.

    5. Očistené filety pstruha (s jemne narezanou kožou na 2 - 3 miestach) potrite olejom, osoľte z oboch strán a opečte na mierne rozpálenej neprilnavej panvici kožou nadol, pokiaľ nie je asi polovica filety prepečená (uvidíte podľa zmeny farby od kože). Otočte a opečte pár sekúnd na druhej strane. Pstruh môže byť vnútri pokojne jemne ružový, teda úplne nie prepečený. Bude citeľne štavňatejší.

    6. Do ešte teplého šošovicového šalátu pridajte umyté listy baby špenátu a nechajte trošku zvädnúť.

    My sme ešte na panvici opiekli sušenú šunku a zmiešali s výpekom z ryby - touto omáčkou sme na tanieri poliali rybu a šošovicu.

    recept poslal @lubos

    25. jan 2017