krásna je táto, moja dcérka lienky miluje 🙂 šikulka si
Môžem sa opýtať ako ste urobili tie tikadlá ? Je to stočený drôt ? Ďakujem
dobrý, chcela by som sa spýta ako ste postupovali pri pečení tejto tortičky, upiekli ste okrúhle korpusy a potom ste ich ukladali do oválnej nádoby? dakujem daniela. je ozaj velmi podarená.
Krásne,šikovnica-šikovná,treba piecť aj na objednávku a fin.si pomôcť!
@danielka81 Prepač,ja som si vobec nevšimla tvoj koment...Dakujem 🙂 Nie,ja mam taku vačšiu nerezovu misku upiekla som v nej korpus a potom som trošku dotvarovala punčovinou...ale aj tak sa da,tak sa chystam robit loptu 🙂)
@srdiecko873 Dakujem 🙂
@danielka81 vdaka
@cbambu 🙂 Mramorový korpus /skopčovane 🙂 /
250 g hl. múka 1 pr. do pečiva 4 vajcia 240g práš. cukor 150ml oleja 100 ml teplá voda kakao (asi 2 lyžičky) ...1. miska - vyšľahať bielky s polovicou cukru ...2.miska - vyšľahať žĺtky s druhou polovicou cukru, postupne prilievame olej, vodu, pridáme múku s pr. do pečiva (stále šľahať). Nakoniec pridáme sneh z bielkov. ...Tretinu cesta dáme do misky a zafarbíme kakaom. ...Do vymastenej a vysypanej formy dáme do stredu lyžicu tmavého cesta, na to dve lyžice bledého cesta.. na to znova lyžicu tmavého cesta a zas dve lyžice bieleho a takto stále opakujeme. ...Pečieme pomaly, približne na 150 stupňov a vôbec sa netrúsila
Ta myska ma priemer 26cm a hlbku 14cm,ja som v nej robila 1,5davky mramoraku+pribinačkovy krem+ovocie.....bola to mega lienka 😀
@cbambu http://www.tortysnov.sk/recept/pribinacikovy-kr... 😀 Radšej nekor........ 😀
krásne tortičky moja 😉