@2vladka7 Ingrediencie: povodne zlozenie:
470g hladkej múky (môže byť pol na pol s inou múkou napr.: špaldovou, ražnou, chlebovou,…)
275ml vody
70g tuk na pečenie (napr: hera)
42g kvasnice
2 KL soli
2 KL cukru
Na potretie jedno vajco
Na posypanie mak, sezam, lanové semienka, …
moje upravene zlozenie:
muka: 30g raznej celozrnnej, 80g spaldovej celozrnnej a 360g hl. pšenicnej
potieral som slanou vodou
Postup:
Všetko spolu zmiešat. Nie je potrebné ani kvások robiť zvlášť. Cesto kysne cca 30 minút.
Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, a vytvarujeme valec.
Ten rozdelíme na 12 rovnakých dielov a z kazdeho vyrobbim zemlicku.
Teraz každý bochníček narežeme z každej strany skoro až k stredu.
Na mukou vysypanom plechu, pomašlujeme žemličky rozšľahaným vajíčkom,
A posypeme.
Žemličky necháme ešte 15 minút podkysnúť, a dáme potom piecť na 220°C na 20 minúť.
prosím si recept :D