@rastoge dakujem. a z akeho mnozstva muky ho robis? Lebo ja robim z pol kila a ta cast,ktora je vo forme, sa mi vobec nedopeka, po cca 45 minutach musim chlieb vyklopit a dopiect na obycajnom plechu na pecenie. Peciem to v niecom takomto:
http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/forma-na-...
Nevies, v com moze byt chyba?
Dakujem.
peciem na 180stupnoch tych prvych 45 minut, vyklopim a dopekam cca 25min na 200stupnoch. Ruru mame multifunkcnu, ale ja vyuzivam len standardny sposob pecenia - pecenie zhora a zdola... Ked som chlieb piekla cely cas vo forme, tak ta spodna cast bola vzdy nedopecena, aj ked bol v rure vyse hodiny...
@evka4 skus 55minut na 200°a so zapnutym ventilatorom, a na 99,9% sa to uz podari aj bez prekladania, pripadne nechas 60minut, chlebiku to neublizi, len sleduj vrchnu korku aby neprihorela, je peciem len s ventilarom bez vrchu a spodku ale nie vsetky rury maju tuto funkciu na 200° 55minut
@rastoge ahoj,prosim Ta,mohol by si mi poslat recept na takyto chlebik?pekavala som celozrnny zitny chlieb,ale bohuzial pocas rizikoveho som prisla o kvasok a neviem ho zohnat.Tento Tvoj na obrazku vsak asi bude kvaskovy...
@mariankach ahoj, ano je to kvaskovy spladovy celozrnny , ale sak kvasok ak nemas si mozes zalozit alebo zohnat od niekoho na kvaskovej mape, chces recept nam? kvasok mozes nahradit dorzdim a je to vyriesene
@rastoge skusim ho zalozit,zatial stale chodim do roboty a som vytazena na 200%,tak ked budem na MD. Z kvaskovej mapy som oslovila 3 ludi a neprisla mi ziadna odpoved,takze asi len sama budem musiet.Ak mozes,prosim posli mi recept tohto chlebika na IP.Dakujem:).
Ahoj, prosim Ta, v akej forme pecies chlieb? Dakujem.