purinkaa
28. okt 2017
233 

Mňa presvedčil

Prvýkrát sme sa spolu zoznámili na detskom ihrisku. Mamičky Ťa ospevovali a ja som už vtedy dostala chrobáka do hlavy, že tento rok budeš na mojom zozname Ježiškovi. Keď prišla výzva na Modrom koníku, tajne som dúfala a moje želanie sa stalo skutočnosťou. Teraz vďaka testovaniu Ťa mám doma.... a o čom hovorím?....dám Ti hádanku.

Už vieš? Je to môj pomocník v kuchyni, červený kucháriček, parťák, predsa môj veľký Wok Stone Legend od Delimano 😉.

1. Ako prvé som varila rizoto z nazbieraných plodov nášho lesa.

DUBÁKOVÉ RIZOTO

Ryžu som orestovala na šalotke a kvapke oleja, pridala nakrájané dubáky, zaliala 2 dcl bieleho vína, za stáleho miešania nechala odpariť. Následne zaliala vývarom. Varila do stavu al dente, ryža nesmie byť rozvarená a nesmie sa lepiť. Keď bola hotová, pridala som 2 plátky masla a parmezán.

  • Bola som prekvapená, že sa cibuľka nepripálila, aj napriek tomu, že som použila minimálne množstvo oleja…. Rizoto sa mi podarilo, rozvoniavalo široko ďaleko. Zistila som, že môj wok varí takmer sám 🙂.

2. Druhou výzvou boli bedle, hubárska sezóna vrcholí, prečo to nevyužiť ?

VYPRÁŽANÉ BEDLE

  • Bola som zvedavá či môj červený kucháriček zvládne aj vyprážanie. Podarilo sa. Pozývam na bedličku a aj partičku domina...🙂.

3. Moje ďalšie varenie: zeleninka, vajíčka, klobáska a prečooo?
Lebo máme radi….

LEČO

  • Wok asistoval na 1, navarené chutné jedlo za 30 minút s minimom oleja.

4. Takto varíme spolu, keď nás trápia zuby...

RESTOVANÁ PEČIENKA

Kuracie pečienky sa rozplývali na jazyku, nezabudnúť ich posoliť až úplne na konci.

  • Prišla som na to, že na varenie s mojim wokom je jednoduchšie ako som si myslela, postačí mi vlastne len jedna ruka 😉.

5. Ďalší deň sa prihlásila o slovo slovenská klasika...kapustové fliačky s vlastnoručne pripravenou cestovinou.

KAPUSTOVÉ  FLIAČKY

  • Kapusta bola pekne opečená, chutná, náš Mr. Wok to zvládol na výbornú.

6. Čo tak regionálny recept pochádzajúci z Hornej Nitry? Vyskúšala som pripraviť bravčové karé…Nebude však tvrdé?

KOŠOVSKÁ

Opražila som si cibuľku, pridala na pásiky nakrájané bravčové karé, opražila najprv sprudka, potom podliala trochou vody. Keď už bolo mäsko mäkké, pridala som nahrubo nastrúhané kyslé uhorky a na koniec 1 PL horčice. Môžu sa pridať aj čili papričky. Podávala som s tarhoňou.

  • Karé bolo mäkké, neverila som, že by sa to mohlo podariť vo woku. Varenie by urýchlila pokrievka.

7. Ak už neviete, čo z cukety, robíte dozber pred mrazom, ponúkam vám overenú chutnú inšpiráciu.

CUKEŤÁK

Cukety (môže sa pridať aj baklažán alebo patizón) som nakrájala a orestovala na cibuľke a paprike, pridala 500 ml rajčinového pretlaku, ďalej soľ, korenie, bylinky ako tymián, bazalku. Varila som to asi 30 minút.

Zatiaľ som si rozvaľkala lístkové cesto, pridala zeleninovú zmes a piekla v rúre pri 180 stupňov asi 20 minút. Vôňa a farba lístkového cesta nám napovie, že jedlo je už hotové.

  • Milujem chuť a vôňu tohto slaného cuketového koláča, kto raz ochutná, zostane závislý ako aj ja.

8. Ďalší recept mi pripomína detstvo, keď nám mamina varila králika... Tak som to skúsila aj ja prvýkrát.

KRÁLIK NA SMOTANE

  • Moja premiéra nedopadla úplne na výbornú, mäsko nebolo úplne mäkké. Neviem či som ho krátko dusila, ale určite by pomohla pokrievka, ktorá by urýchlila varenie.

9. A čo tak si osladiť život?

KURACIE PRSIA NA MEDE

  • Chutné jedlo hotové do pól hodiny, ktoré zasýti celú rodinu. Určite odporúčam.

Ešte som len maličká, chcem byť ako mamička... Keďže moje 2 dcérky ma videli každý deň variť v mojom novom woku, tiež ho chceli vyskúšať pripraviť mi nejakú špecialitu vo svojej kuchynke 🙂.

Mojou špeciálnou úlohou bolo variť vo woku slovenské jedlá za 30 minút. Vyberala som väčšinou klasické recepty vhodné na varenie vo woku obsahujúce dubáky, kapustu, med, králika, väčšinou v časovom intervale.

Moje hodnotenie:

Plusy:

  • minimálne množstvo oleja
  • zdravé varenie
  • jedlo sa nepripaľuje
  • je všestranný - môžem  piecť, variť, smažiť, dusiť
  • dá sa použiť na všetky typy sporákov
  • jednoduchá údržba, ľahko sa čistí
  • rýchla príprava jedál

Mínusy:

  • chýbala mi pokrievka, urýchlila by prípravu jedál
  • wok je príliš veľký, nezmestí sa do chladničky, problém so skladovaním

CELKOVÝ DOJEM:

Na záver chcem veľmi pekne poďakovať firme Delimano a aj Modrému koníku za možnosť zúčastniť sa tohto zaujímavého testovania. S čistým svedomím odporúčam Wok Stone Legend aj ostatným ľuďom, ktorí by si chceli zjednodušiť prácu pri varení. Je to najlepšia zo všetkých panvíc, aké som kedy mala a už teraz píšem Ježiškovi o ďalšie 🙂. Svoju spokojnosť budem ďalej šíriť aj medzi kamarátkami a známymi a udeľujem mu takéto vysvedčenie...😉.

#test_stonelegend

Hahaha to vysvedcenie ma dostalo 😂😂👍🏻👍🏻

29. okt 2017

Ahoj..Prosím ťa ako si to myslela,keď si napísala,že wok je všestranný -že v ňom vieš piecť?Prepáč, že sa tak hlúpo pýtam..Len mi to nejde do hlavy..To si ho dala normálne do trúby? Nejako si to neviem predstaviť.S tou rúčkou..inak máš super recepty..A aj to vysvedčenie-to si vychytala 😂😉😊👍

30. okt 2017

@aylin689 Ahoj...s tou vsestrannostou som myslela, ze sa v nom da piecť, variť, smažiť, dusiť...nie do truby..🙂

30. okt 2017

@purinkaa aha..cize opekat..chápem..😊

30. okt 2017

Začni písať komentár...

Odošli