Mňa presvedčil
Prvýkrát sme sa spolu zoznámili na detskom ihrisku. Mamičky Ťa ospevovali a ja som už vtedy dostala chrobáka do hlavy, že tento rok budeš na mojom zozname Ježiškovi. Keď prišla výzva na Modrom koníku, tajne som dúfala a moje želanie sa stalo skutočnosťou. Teraz vďaka testovaniu Ťa mám doma.... a o čom hovorím?....dám Ti hádanku.
Už vieš? Je to môj pomocník v kuchyni, červený kucháriček, parťák, predsa môj veľký Wok Stone Legend od Delimano 😉.
1. Ako prvé som varila rizoto z nazbieraných plodov nášho lesa.
DUBÁKOVÉ RIZOTO
Ryžu som orestovala na šalotke a kvapke oleja, pridala nakrájané dubáky, zaliala 2 dcl bieleho vína, za stáleho miešania nechala odpariť. Následne zaliala vývarom. Varila do stavu al dente, ryža nesmie byť rozvarená a nesmie sa lepiť. Keď bola hotová, pridala som 2 plátky masla a parmezán.
2. Druhou výzvou boli bedle, hubárska sezóna vrcholí, prečo to nevyužiť ?
VYPRÁŽANÉ BEDLE
3. Moje ďalšie varenie: zeleninka, vajíčka, klobáska a prečooo?
Lebo máme radi….
LEČO
4. Takto varíme spolu, keď nás trápia zuby...
RESTOVANÁ PEČIENKA
Kuracie pečienky sa rozplývali na jazyku, nezabudnúť ich posoliť až úplne na konci.
5. Ďalší deň sa prihlásila o slovo slovenská klasika...kapustové fliačky s vlastnoručne pripravenou cestovinou.
KAPUSTOVÉ FLIAČKY
6. Čo tak regionálny recept pochádzajúci z Hornej Nitry? Vyskúšala som pripraviť bravčové karé…Nebude však tvrdé?
KOŠOVSKÁ
Opražila som si cibuľku, pridala na pásiky nakrájané bravčové karé, opražila najprv sprudka, potom podliala trochou vody. Keď už bolo mäsko mäkké, pridala som nahrubo nastrúhané kyslé uhorky a na koniec 1 PL horčice. Môžu sa pridať aj čili papričky. Podávala som s tarhoňou.
7. Ak už neviete, čo z cukety, robíte dozber pred mrazom, ponúkam vám overenú chutnú inšpiráciu.
CUKEŤÁK
Cukety (môže sa pridať aj baklažán alebo patizón) som nakrájala a orestovala na cibuľke a paprike, pridala 500 ml rajčinového pretlaku, ďalej soľ, korenie, bylinky ako tymián, bazalku. Varila som to asi 30 minút.
Zatiaľ som si rozvaľkala lístkové cesto, pridala zeleninovú zmes a piekla v rúre pri 180 stupňov asi 20 minút. Vôňa a farba lístkového cesta nám napovie, že jedlo je už hotové.
8. Ďalší recept mi pripomína detstvo, keď nám mamina varila králika... Tak som to skúsila aj ja prvýkrát.
KRÁLIK NA SMOTANE
9. A čo tak si osladiť život?
KURACIE PRSIA NA MEDE
Ešte som len maličká, chcem byť ako mamička... Keďže moje 2 dcérky ma videli každý deň variť v mojom novom woku, tiež ho chceli vyskúšať pripraviť mi nejakú špecialitu vo svojej kuchynke 🙂.
Mojou špeciálnou úlohou bolo variť vo woku slovenské jedlá za 30 minút. Vyberala som väčšinou klasické recepty vhodné na varenie vo woku obsahujúce dubáky, kapustu, med, králika, väčšinou v časovom intervale.
Moje hodnotenie:
Plusy:
Mínusy:
CELKOVÝ DOJEM:
Na záver chcem veľmi pekne poďakovať firme Delimano a aj Modrému koníku za možnosť zúčastniť sa tohto zaujímavého testovania. S čistým svedomím odporúčam Wok Stone Legend aj ostatným ľuďom, ktorí by si chceli zjednodušiť prácu pri varení. Je to najlepšia zo všetkých panvíc, aké som kedy mala a už teraz píšem Ježiškovi o ďalšie 🙂. Svoju spokojnosť budem ďalej šíriť aj medzi kamarátkami a známymi a udeľujem mu takéto vysvedčenie...😉.