120 g masla 1 vajíčko 30 g kryštál. cukru 1 vanilk. cukor Dr. Oetker 220 g hladkej múky 2 lyžice mlieka Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme rukou. Uložíme na 5 minút do chladu, potom vyvaľkáme a vystelieme ním 30 cm koláčovú formu, ktorú sme predtým vymazali maslom. Cesto popicháme vidličkou. Pripravíme si plnku.
Na plnku:400 g horkej čokolády 200 g masla 140 g kryštál. cukru 5 vajíčok 120 g hladkej múky Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme čokoládu, múku a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahané bielka. Celú masu nalejeme na cesto a dáme do vyhriatej rúry piecť na 35 min pri 180°C. Po upečení počkáme kým vychladne a posypeme zľahka práškovým cukrom.
Budeme potrebovať:
120 g masla
1 vajíčko
30 g kryštál. cukru
1 vanilk. cukor Dr. Oetker
220 g hladkej múky
2 lyžice mlieka
Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme rukou. Uložíme na 5 minút do chladu, potom vyvaľkáme a vystelieme ním 30 cm koláčovú formu, ktorú sme predtým vymazali maslom. Cesto popicháme vidličkou. Pripravíme si plnku.
Na plnku:400 g horkej čokolády
200 g masla
140 g kryštál. cukru
5 vajíčok
120 g hladkej múky
Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme čokoládu, múku a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahané bielka. Celú masu nalejeme na cesto a dáme do vyhriatej rúry piecť na 35 min pri 180°C. Po upečení počkáme kým vychladne a posypeme zľahka práškovým cukrom.