32 / 36
    Extra čokoládový koláč

    Budeme potrebovať:

    120 g masla
    1 vajíčko
    30 g kryštál. cukru
    1 vanilk. cukor Dr. Oetker
    220 g hladkej múky
    2 lyžice mlieka
    Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme rukou. Uložíme na 5 minút do chladu, potom vyvaľkáme a vystelieme ním 30 cm koláčovú formu, ktorú sme predtým vymazali maslom. Cesto popicháme vidličkou. Pripravíme si plnku.

    Na plnku:400 g horkej čokolády
    200 g masla
    140 g kryštál. cukru
    5 vajíčok
    120 g hladkej múky
    Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme čokoládu, múku a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahané bielka. Celú masu nalejeme na cesto a dáme do vyhriatej rúry piecť na 35 min pri 180°C. Po upečení počkáme kým vychladne a posypeme zľahka práškovým cukrom.

    12. mar 2022