11 / 36
    Čokoládový korpus+jahody+biela pena😘💋 bozška chut

    Mozem poprosiť recept 🙏🏼Vyzerá uzasne 😍

    10. jún 2018

    @janka855 jasne👍 Robila som to z dvoch zdrojov tak tu je cely postup..

    Korpus-
    90g maslo
    200 g čokoláda horká
    3 ČL káva instantná
    4 ks vajce
    štipkasoľ
    2 PL cukor

    Postup-
    Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, čokoládu a kávu. Necháme vychladnúť a pridáme žltka.
    Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne pridáme k čokoláde.
    Zmes dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 160°C 25-30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

    Na bielu penu:
    200 g bielej čokolády
    300 ml kyslej smotany
    280 ml šľahačkovej smotany
    15 g práškovej želatíny (ja som dala 20 g , ale bolo to veľa; možno by stačilo aj 10 g)
    150 ml vody

    Po vychladnutí stiahneme z korpusu papier, natrieme ho tenkou vrstvou jahodového džemu a vrátime späť do tortovej formy. Upevníme odopínateľný okraj formy. Na piškótu natretú džemom poukladáme na polovicu prekrojené jahody. Bok formy potrieme prstom tenkou vrstvou oleja a obložíme okraj jahodami prekrojenými na polovice (nastojato).

    Šľahačku vyšľaháme a odložíme do chladničky. Želatínu namočíme do vody a necháme postáť, kým napučí. Asi 10 minút. Čokoládu roztopíme nad parou vo väčšej miske. Opatrne! Biela čokoláda má tendenciu zrážať sa. Ja som ju dala nad paru, potom som ju odobrala, dobre rozmiešala a vrátila späť na paru a opäť som opakovala postup asi trikrát, kým nebola čokoláda rozpustená a pekne hladká
    Medzitým si zohrejeme želatínu. Pozor! Nevariť! Želatínu zašľaháme do rozpustenej čokolády, pridáme smotanu a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Pracujeme rýchlo, zmes skoro tuhne. Nakoniec zalejeme pripravené jahody. Odložíme do chladničky, kým dobre nestuhne. Pred servírovaním ľubovoľne ozdobíme.

    11. jún 2018