@lenkanemka to sme to tak nazvali my...:D mam 2 sposobi ako to robim, jeden je ten ze v silikonovych formickach urobim coko piskotu, niekedy pridam aj male kusky cokolady a ked je to hotove dam to na tanier a horucou roztopenou cokoladou to polejem( vid foto) a potom je druhy sposob je ten ze ti cokolada vytecie z vnutra, cize treba priblizne s pecenim odhadovat kedy to uz je a kedy este nie, teraz som v praci ale neskor ti napisem recept na tento sposob lebo si nepamatam co tam ide...
oki, teším sa
@lenkanemka ahoj, takze recept je na 6 porci
100g cokolady ale aspon 70% kakaa
180g madla
3 vajicka
3pl cukru
3pl hladkej muky
Cokoladu si nad parou rozpustis a nechas vychladnut a rovnako aj maslo treba roztopit a nechat vychladnut, vajicka a cukor vyslahame, vmiesame cokoladu a maslo, nakoniec vmiesavame preosiatu muku a hmota na lavovnik je hotova, nadobky v ktorych sa to bude piect treba trochu vymastit maslom a pecie sa to na 200stupnoch 10min ale ak su nadoby vacsie tak treba piect dlhsie, konzumovat sa ma hned kedze po rozkrojeni by zo stredu mala vytekat cokolada, samozrejme ak sa neprezenie s pecenim..ked sa to prepiskne tak iba polej vrch cokoladou..🙂 so zmrzlinou a nejakym teplym ovocnym pyre je to fakt skvele..🙂
Tak recept vyzerá celkom jednoducho, ďakujem. A pečieš to v nejakých silikónových formičkách?
@lenkanemka ano v silikonovych na muffiny ale myslim ze aj na normalnych plechovych formach ktore nelepia to bude ok, ale mysli m ze sa to kludne mozerobit aj na jednom napr okluhlom plechu a nakrajas to, len takto jednotlivo to naservirujes jednoduchsie
...co e to ten lavovnik? 😀