12 / 172
    bravcova panenka so spenatovou omackou a sladkymi zemiakmi
    puffu
    autor

    ako prve si zapnem ruru na max. a nakrajam panenku na cca 1cm pasiky a len tak pastou jemne naklepem, osolim, okorenim a na panvici s trochou olivoveho oleja zprudka osmazim a ukladam do zapekacej misy, ked je vsetko poukladane, tak este pridam trosku c.papriky, trochu vody a trosku masla...sladke zemiaky si nakrajam na koliecka, osolim, okorenim, dam olivovy olej a taktiez poukladam na zapekaciu misu, ale nie do tej v ktorej je maso ale treba to robit osobitne...potom vlozim aj maso a zemiaky do rury...tak od oka...:D predpokladam tak 30-40min, staci aj menej ale my mame radi maso jemnejsie...potom si zacnem robit omacku, ako rve si sparim spenat v osolenej vracej vode/varim cca 2 min a vyberiem/, vymackam prebitocnu vodu a nakrajam najemno..na panvicu dam trosku masla a spenat, pridam kyslu smotanu, na jedno balenie spenatu staci 150ml smotany, pridam 1strucik cesnaku, sol, c.korenie a trosku povarim nech to prejde varom a jedlo je hotove...

    13. jan 2014

    @puffu a ktym cuketovo- sladky zemiak placky sme mali tuto omacky a morcacie rezne na prirodno, no poviem ti do bola dobrotka, muz sa este aj dnes oblizuje,hihi 🙂
    dakujem za receptiky 🙂

    24. jan 2015