prevenar
21. feb 2016
876 

DOMACI TEST NA MENINGITIDU .

pre dolezitost pridavam sposob, ako otestovat dieta ci ma len bezne ochorenie, alebo memingitidu. cakat "do rana" , kym sa dostanete k lekarovi sa vam moze skaredo vypomstit. rata sa kazda hodina a co najrychlejsi zaciatok liecby vyrazne zvysuje sance na prekonanie tohto ochorenia bez nasledkov. po zisteni tychto priznakov, okamzite berte dieta do nemocnice a necakajte na sanitku. "

tak isto spoliehat sa na to ,ze vase dieta je ockovane a tym padom sa nemoze tymto ochorenim nakazit je velmi nebezpecne, pretoze to vobec nie je pravda. falosna istota , moze stat vase dieta zivot.

na slovensku rocne ochorie priblizne 40-50 deti.

"Ďalším príznakom je stuhnutie šije – ak dieťa položíte na chrbát, nebude sa vedieť bradičkou dotknúť hrude, ak sa mu pokúsite zdvihnúť nohy, neudrží ich kolmo k podložke, bude ich krčiť. Varovnými signálmi sú tiež fialové „bodky“ medzi prstami, v oblasti členkov a lýtok spôsobené podkožným krvácaním."

http://www.pluska.sk/izdravie/budme-zdravi/zdrave-dieta/2013/meningokok-ako-chorobu-odhalit-vcas.html

"Na rýchlu amatérsku diagnostiku slúži aj takzvaný Tumblerom test pohárom. Stačí pritlačiť priesvitný sklenený pohár o kožu a ak škvrny nezmiznú, ide o meningitídu.

Pomôcť môže aj test v ľahu. Človek by mal ležať na chrbte a druhá osoba by sa mu mala pokúsiť pritlačiť hlavu na hrudník. Ak to nie je možné, pokrčí pritom nohy alebo nevie v ľahu zdvihnúť vystretú nohu či ju zohne v kolene, ide o príznaky meningitídy. "

http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/meningitida-vyzera-ako-chripka-do-48-hodin-zabija-ako-ju-spoznate.html

- ak by som taketo priznaky zachytil niekde v rodine, urcite by som hned podal vysoku davku vit . C , ktory mame vzdy doma v dostatocnom mnozstve.  idealny je askorban sodny - ktory nie je kysly a lahko sa pije rozpusteny napriklad vo vode.

#meningitida

Komentár bol odstránený

A ak b malo dieta meningitidu,tak mu Céčko možte davat aj na kilá a nepomôže mu to.treba urýchlene utekať do nemocnice,tu ide o život!!!

21. feb 2016

to cecko tiez dobre nechapem.... telo dokaze absorbovat tusim 120mg ( neviem presne to cislo) takze pokial donho nasypem aj celu DM Cecko krabicku, a nebude to intravenozne,ako mu to pomoze ?
Asi by bolo dobre hlavne dopisat,zepo zisteni priznakov treba HNED vyhladat lekara. Necakat na sanitku atd... dostat sa do nemocnice co najskor.

21. feb 2016

moja dcerka ako 18 dnova dostala zapal mozgovych blan...vsetko sa to zvrtlo behom 24 hodin a mega rychlo to postupovalo...do nemocnice sme prisli v hodine 12-tej...preboha tam kaslat na C-cko a ine testy, ked sa niekomu nieco nezda ihned utekat na pohotovost!

21. feb 2016

@jaja102 Dikes 🙂 neda sa to opravit ..myslim ,ze kazdy chape, ze o co inde , ale mozem to skusit cez administraciu 🙂

ved nedavaj , urob co uznas za vhodne.

21. feb 2016

To snad je samozrejme, ze treba ist hned k lekarovi, a to c-cko je urcite dobre podat.

22. feb 2016

@sima.p este aby to to upresnil ... C sa aj tak podava uz pri prvych priznakoch akejkolvek choroby . ak by sa situacia napriek vcasnemu podavaniu C zvrhla tak ,ze sa zacnu objavovat priznaky meningitidy, treba ist okamzite do nemocnice .. a ako pise sandricka, necakat na sanitku.

22. feb 2016

@peta131 uplne uvodna veta hovori o dolezitosti toho, ze "cakat do rana" sa moze vypomstit a prave preto popisuje tie dolezite priznaky. Cize logicky, ze ked sa zisti, ze ide prave o to, treba rychlo futasit a hladat pomoc. Bohuzial tu casto vidno statusy - co myslite, moze to byt nieco vazne, ked....atd. Mas pravdu, ze netreba cakat a preto je ten clanok fajn, snad aspon niekomu pomoze

22. feb 2016
Komentár bol odstránený

@prevenar úplne súhlasím

22. feb 2016

@alenka600 dufam aj ja 🙂

22. feb 2016

@sandricka2011 telo pri chorobe dokaze absorbovat aj 10g vit. C . 10x 1000mg tabliet denne telo napadnute virusmi spotrebuje. cierny kasel sa vylieci tymito mega davkami C

22. feb 2016

@peta131 meningitida sa zo začiatku prejavuje ako chripka ci nachladnutie. Tam pochybujem, že človek hneď uteka na pohotovosť 😔 čiže vie rýchlo sám zhodnotiť na základe týchto poznatkov vážnosť stavu. Čiže ako píšeš kaslat na iné testy nie je výhra. Niekto si povie, že veď ráno pojdeme k dr. A tam uz môže byt neskoro....keďže si aj ty písala, že ste prisli v hodine 12 tej tak tiež ste asi neutekali hneď 😡

23. feb 2016

@minuskad tak ono u 18 dnoveho babetka tazko zistis zo zaciatku, ci je to chripka, ci je to kolika alebo meningitida...kedze priznaky su, ze je dieta spave, co novorodena spi stale, plac, ten zas pripisujes u babatka kolike, vrackanie zase spajas s refluxom...my sme isli hned ako jej vybehla teplota, z nicoho nic 40C...ked je dietatko vacsie, tak uz samo povie, ze ho boli hlavka, je mu zle atd...

23. feb 2016

@peta131 kde vie take male babo chytit meningitidu?

27. feb 2016

@danuska79 v podstate kdekolvek . su prenasaci , ktori nemaju ziadne priznaky, ale napriek tomu ta mozu nakazit. cize napriklad vlastna matka moze nakazit svoje dieta , ak je prenasac.

v kazdom pripade k tomu dochadza extremne zriedkavo.

27. feb 2016

@prevenar o.k. dakujem

27. feb 2016

@prevenar
@danuska79 tak tak vraj odomna sa nakazila...meningitidu jej sposobila bakteria streptococus agalacsis (neviem ako sa to presne pise) a vraj ta bakteria sa nachadza len v posve zeny...na streptokoka sa normalne robia tie stery v 36tt a ak vyjdu pozitivne, tak sa zene pred porodom podaaju atb...lenze ja som rodila akutne v 35tt, takze mne stery nestihli spravit....lenze zahadou je to, ze ja som rodila cisarskym a babo sa moze nakazit od matky len ked sa rodi cez porodne cesty...a ked malej zistili, co sposobilo meningitidu, poslali aj mna na gyndu spravit stery, ze teda ci mam toho streptokoka aby som sa aj ja preliecila a mne vsetky stery vysli negativne...cize zahada no...ale hlavne, ze to Miuska zvladla a prezila...

27. feb 2016

@peta131 aha...muselo to byt strasne, taky maly cloviecik... viem si predstavit ten strach...

27. feb 2016

@danuska79 bolo to hrozne, najhorsie chvile v mojom zivote ☹ davali jej velmi malu sancu na prezitie ☹ bola na tom velmi zle, mala aj sepsu, otravu krvi, zlyhavali vsetky organy...ale vybojovala to a ako zazrakom bez nasledkov 🙂

27. feb 2016

@peta131 preboha 😮😮😮..nocna mora kazdej matky...velka bojovnicka je to 😊 vela zdravicka jej prajem 😚

27. feb 2016

Je to síce staršia diskusia, ale mám dôležitú pripomienku. Čo je mimo logiky je "utekať k lekárovi a nečakať na sanitku". Sanitka príde skôr ako ja vybavím lekára s odporúčaním do nemocnice, či ako sa ja vybavím na pohotovosti. Ale hlavne ide o to, že pokiaľ mám meningokokovu meningitídu je extrémne nákazlivá a tak ani NEMÔŽEM ísť medzi zdravých ľudí a ihneď treba volať sanitku a ohlásiť príznaky, aby vedeli aj oni o čo ide. Posádka sanitky ide automaticky na testy a sú im podané antibiotiká.

Je absolútne nezodpovedné ísť medzi iných ľudí. Takto pred časom umrela lekárnička, lebo ju nakazil pacient v lekárni. Umiera sa do pár dní pokiaľ sa nenasadi liečia. Samozrejme si aj meningitídy menej agresívne, ale ak máte podozrenie netreba riskovať.
Vysoké horúčky, stuhnutosť šije a petechie (podkožné výrony) vás nenechajú nečinne prizerať. Prvé sú zväčša prudké horúčky a stuhnutosť šije sa môže dostaviť aj o deň neskôr. My sme takto sanitku volali dva večeri po sebe. Prvý krát to odbili tým, že šak vie hýbať hlavou. Na druhý deň už nepritiahol hlavu k hrudi. Tak kmitaly. Našťastie to bola pneumokokova meningitida.

8. mar 2020

Začni písať komentár...

Odošli