1 / 1

    recept : 250 g tvarohu hrudkového, 250 g hladkej múky ( môže byť aj polohrubá), 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, džem na ozdobu, práškový cukor na posypanie.
    V miske zmiešame múku s cukrom, sódou, soľou, pridáme tvaroh, vajcia, rum. Spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme asi na 1-1,5cm. Formičkou vykrajujeme kolieska o priemere ai 4-4,5cm. Na hornej strane vytlačíme jamku. Potom už len vyprážame, najprv vkladáme do rozpáleného oleja jamkou nadol, po opečení otočíme. Dáme na obrúsok, aby vsiakol prebytočný olej. Nakoniec plníme jamku džemom a posypeme pr. cukrom.

    4. jan 2025

    vyzerajú super!

    4. jan 2025

    mňaam, to by som si teraz dala 👍.

    4. jan 2025

    🙂😍

    4. jan 2025

    @predajlm Prosím ťa, z tej dávky vyjde asi len týchto 9, že?

    4. jan 2025
    4. jan 2025

    @dasiacik cca 20ks vyjdem nefotila som všetky

    4. jan 2025

    Moje najobľúbenejšie😍

    4. jan 2025

    @predajlm ahoj, vies ze som nad siskami alebo parenymi buchtami rozmyslala 😄

    Včera o 12:00

    Ježiš mňam 🤣😍

    Dnes o 14:44

    @predajlm tieto šišky nemusia kysnúť?

    Dnes o 14:46

    @predajlm ahoj, asi sa musia iba vyprážat, však? Napadlo ma, či by šli upiecť .....

    Dnes o 15:51